Ferizaj fiton 600 mijë euro në ‘’Garën për Mjedis të Pastër’’

Komuna e Ferizajt ka fituar tri çmime për ambient në vlerë 600 mijë euro. Për përmbushje të suksesshme të të gjitha kritereve në ‘’Garën Për Mjedis të Pastër’’, komuna e Ferizajt fitoi 150 mijë euro, për përmirësimin më të madh në inkasim, kompania ‘’Pastërtia’’ fitoi 300 mijë euro, ndërkaq për përmirësim të shërbimeve publike u ndanë 150 mijë euro.

Këto 600 mijë euro u ndanë nga Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, Qeveria gjermane dhe ‘’GIZ’’-i.

Kryetari i komunës së Ferizajt Agim Aliu, shprehu mirënjohje për këto shpërblime, pasi sipas tij, këto para do të shërbejnë shumë për ta zbatuar platformën e tij qeverisëse sa i përket çështjeve të ambientit.

“Komuna jonë përfitoi më së shumti dhe ne së bashku me kompaninë ‘’Pastërtia’’ dhe Drejtorinë e Shërbimeve Publike do të bëjmë një agjendë të qartë të shpenzimit të këtyre mjeteve dhe sigurisht që ka qenë tepër i domosdoshëm sigurimi i këtyre mjeteve, në radhë të parë për të ndryshuar resurset dhe teknikën dhe gjithë atë që është pjesë e logjistikës, në mënyrë që të bëhet punë dhe angazhim cilësor në përfundimin e këtyre prioriteteve”, tha Aliu.

Kryetari Aliu tha se do të formohet një këshill gjithëpërfshirës, për t’i hartuar prioritetet se ku do të investohet me këtë grant të fituar.

“Ajo që është deri tash kërkesë kryesore e kompanisë ‘’Pastërtia’’ është kryesisht investimi në makineri, pasi që ka një makineri tepër të vjetërsuar dhe nuk përkon me punët dhe angazhimet e kësaj ndërmarrjeje. Më shumë do të ketë investime në makineri,  ndërsa çështje të tjera lidhur me krijimin e ambientit dhe hapësira më të pastra është në mbikëqyrje të ‘’Ambientit’’ ku ata kanë bërë edhe marrëveshje dhe kontrata me organizata të ndryshme të politikave mjedisore”, tha Agim Aliu.

Për mbrojtje të ambientit u shpërblye edhe komuna e Kaçanikut. Kryetari Besim Ilazi, u zotua se këto mjete do të menaxhohen me përkushtim të lartë.

“Unë besoj që çdo donacion do ta ketë efektin e vet dhe kjo do të vërehet në ditët në vijim. Është një grat që kemi përfituar në vlerë prej 137 mijë euro, ku për ne si komunë konsiderojmë që është një çmim mjaftë i mirë. Do të angazhohemi për t’i ngritur kapacitetet e punës e sidomos në mbulueshmërinë e qyteteve të komunës tonë me kontejner, por gjithashtu edhe në blerje të makinerisë”, tha Ilazi.

Shpërblimet e ndara sot pasojnë një vlerësim që institucionet gjermane dhe Ministria e Mjedisit, kanë bërë nëpër komuna në kuadër të ‘’Garës për Mjedis të Pastër’’, e cila ishte realizuar gjatë vitit 2016 dhe 2017.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90