Anulohen vendimet për lokacionin e Spitalit

Vendimi për ndërrimin e lokacionit të Spitalit rajonal të Ferizajt, sërish ra në duart e anëtarëve të Kuvendit Komunal të Ferizajt, pasi që Ministria e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor, ka vlerësuar se vendimi i marrë më 30 mars të këtij viti, është në kundërshtim me dispozita ligjore. Edhe pse as drejtues të pushtetit nuk gjetën formulim të saktë se çfarë dëshironin të bënin, drejtori i Urbanizmit Lulzim Aliu, tha se këtu s’ka nevojë të ndryshohet asgjë, veçse vullneti i kryetarit Agim Aliu ka bërë që kjo shkresë e Ministrisë të dalë në Kuvend, duke shprehur edhe njëherë potpuri kritikash në adresë të Ministrisë së Mjedisit.

Në anën tjetër, anëtarë të Kuvendit shprehën frikën që ky projekt madhor për qytetin do të humbet fare, për shkak që pushteti lokal po sfidohet nga ligjet në fuqi.

Por, frikën që Ferizaj mund të mbetet pa spital ua hoqi drejtori Lulzim Aliu, duke thënë se pavarësisht procedurave që kërkohen nga niveli qendror, ndërtimi i Spitalit të Ferizajt do të nis brenda pak ditësh.

Pas gjithë këtij debati, kuvendarët ferizajas anuluan të gjitha vendimet që kanë të bëjnë me lokacionin për ndërtimin e Spitalit rajonal të Ferizajt.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.