Krenare Çerkini zgjedhet kryetare e Unionit të Studentëve të Kosovës

Ferizajasja Krenare Çerkini është zgjedhur kryetare e Unionit të Studentëve të Kosovës. Kjo organizatë e pavarur studentore, e cila ka për qëllim angazhimin  për mbrojtjen e interesave të studentëve dhe përfaqësimin e opinionit të tyre, po ashtu ka zgjedhur edhe gjithë strukturën e saj udhëheqëse të asamblesë së përgjithshme. Kryetarja e sapo zgjedhur ndihet e lumtur që do ta ketë mundësinë që për dy vitet e ardhshme të jetë në krye të këtij Unioni. Ajo tregon se synim kryesor i këtij Unioni është anëtarësimi në Unionin Evropian të Studentëve.

“Tash jemi strukturë e re dhe jam shumë e kënaqur që struktura e zgjedhur po duket të jetë shumë premtuese, është një ekip i studentëve elitarë . Një objektivë që ne si studentë  e kemi qysh moti është anëtarësimi i Unionit tonë në Unionin Evropian të Studentëve, është kjo një sfidë për ne por që do të angazhohemi dhe do të punojmë në maksimum që sivjet ta arrijmë këtë synim”, tha Çerkini.

Çerkini që aktualisht është studente  e nivelit master në kolegjin AAB, deri më tani ishte nënkryetare e Unionit të Studentëve të Kosovës si dhe anëtare për marrëdhënie me jashtë. Ajo tregon për angazhimet dhe vizitat jashtë vendit që kishte bërë sa ishte në këtë pozitë.

“Kam pas rastin t’i përfaqësoj studentët tanë nëpër evente nëpër Evropë si për shembull kam qenë pjesë e një konvente studentore në Angli dhe Estoni. Mandej kam qenë pjesë e takimeve miqësore mes Unionit të Kosovës dhe Evropës që janë mbajt në Belgjikë dhe Austri. Po ashtu, kam pas fatin që studentët tonë t’i përfaqësoj edhe në Kroaci e Slloveni. Prandaj të gjitha këto vizita më kanë bërë të kuptoj që unë vërtet e dua këtë përgjegjësi dhe rolin për t’i përfaqësuar studentët e Kosovës nëpër nivele të larta studentore”, theksoi Çerkini.

Unioni i Studentëve të Kosovës përfshin studentë nga të gjitha universitet e vendit. Parlamenti i këtij Unioni përbëhet nga 51 anëtarë, ndërkaq Krenare Çerkini është ferizajasja e vetme në strukturat e tij.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.