“Edhe këta si ata”- Rahovica vuan pa infrastrukturë

Është vetëm 10 kilometra larg qytetit, por fshati Rahovicë i Ferizajt ka vite që nuk ka gëzuar investime nga dora e pushteteve.
Ky fshat me afro një mijë banorë përballet me probleme të shumta infrastrukturore. Banorët ankohen se këtu nuk funksionon ujësjellësi, edhe pse para 8 vitesh ishin vendosur gypat e ri. Një problematikë tjetër shqetësuese për Rahovicas është lënia në gjysmë e rrjetit të kanalizimit, i cili tani atyre po ua rrezikon tokat bujqësore dhe bukën e gojës.

Problemet e tona janë me ujësjellës, nuk kemi ujë, jemi detyruar me hap puse për shkak të mungesës së ujësjellësit, ankesat kanë qenë të vazhdueshme, na kanë thënë se do të ketë ujë, por prapë është në mungesë. Kanalizimi është mbetur nëpër rrugë, pa gropë septike, përfshinë gjithë fushën, vështirëson edhe banorët që e shfrytëzojnë për mbjellje, por ndoshta në të ardhmen bëhet më mirë”, – tha Qerim Ramadani.

“Fshati jonë ka shumë probleme, si problem kryesor është uji i pishëm. Banorët kryesisht furnizohen me pusa që i kanë hapur vet, uji i pishëm edhe ashtu kur vjen ndonjëherë nuk është i pijshëm, pasi ka një ngjyrë dhe është i papastër, kjo mund të jetë shkak edhe i sëmundjeve. Kanalizimi ka filluar, është ndërtuar por nuk është përfunduar, gropa septike që është dashtë me u filtru uji, mos me dal uji i ndytë nuk është përfundu, dhe tani banorët ankohen që janë mbyllur pustetat dhe uji po rrjedh nëpër fushë dhe po e dëmton bujqësinë“, – tha Fadil Mahmuti.

Nga fillimi shahtat (pusetat) kanë qenë të mbyllura, në fillim gypat kanë qenë të ngushtë, dhe tani është problemi që bëhen ujrat e zeza, këtu janë afër edhe shtëpitë dhe është rrezik nga përhapja e ndonjë epidemie“,- tha një banor tjetër.

Banorët thonë se të gjitha këto probleme i kanë raportuar edhe tek ekzekutivi komunal, porse zgjidhje nuk është bërë, e kjo po i shtyn disa banorë që ta braktisin fshatin e tyre.

“Të gjitha këto probleme i kemi parashtuar shumë herë por janë hasur në vesh të shurdhër“, – tha Mahmuti.

Nga preferencat politike për investime në infrastrukturë, nuk janë të kursyer as banorët e fshatit Rahovicë. Gjersa ata e thonë se pushteti i kaluar kishte shtruar vetëm disa rrugica për militantët e vet, banorët thonë se logjika e njejtë po përsëritet edhe nga administrata e Agim Aliut, që nga ardhja e tij në pushtet në vitin 2017.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90