Kaloi Bajrami, ende veç zhavor mbi “Gropë”

Me fillim të muajit maj, drejtori i infrastrukturës së Ferizajt, Arbër Bytyqi, kishte premtuar se rruga “Medllin Olbrajt” brenda dy javësh do të bëhej me asfalt. Asfaltimi i kësaj rruge , e cila ende duket sikur një grumbull zhavori që ka mbuluar një gropë, do t’i shpëtonte dyqanet dhe kalimtarët nga pluhuri, ndërsa automjetet nga prishja e sistemit të tyre të rrotave. Bizneset e kësaj ane thonë se nga koha kur kanë filluar punimet në këtë pjesë, ato kanë pasur rënie të dukshme financiare.

As ndër mend nuk e kanë me asfaltu se këta janë shumë idota, po flas pa asnjë problem, të prishtë janë, firmë e keqe është. Na kanë marr në qafë, ia kanë nisë, kur e bitisin nuk dihet, 6 milion e gjysmë është në pyetje. Tri firma janë këtu“, tha Enver Ejupi.

Para tre muajve është premtuar që do të bëhet asfalt, mirëpo këto premtime janë huç, ne si market po kemi probleme të mëdha, po bëhet pluhur, po kemi edhe ankesa nga konsumatoret. Por komuna po jep vetëm fjalë. Ne në çdo kohë rrimë duke e ujitur, të paktën me zbutë pak gjendjen pasi ka shumë pluhur. Por ka edhe ramje financiare shkaku i rrugës“,- tha tregtari Ermal Luma.

Ka 5 muaj që kanë filluar punimet, dhe janë shkaktuar dëme të mëdha në pikën e shitjes, por shpresojmë që të mirren masa sa më shpejt dhe kjo rrugë të asfaltohet, dhe ti arrijmë shitjet pasi është sezoni i verës, presim që sa më shpejtë të rregullohet” – deklaroi Mërgim Berisha.

Ndërsa një përfaqësues tjetër i bizneseve përreth, thotë se është tentuar që kjo rrugë të rregullohet disa herë, mirëpo për shkak të punimeve të cilësisë së ulët, anash tunelit kishte vazhduar shembja e dheut.

Është pluhur i madh, nuk po e asfaltojnë pasi po flen shumë shpejtë, po frikësohen me e shtru, probleme kemi sa të duash, jemi në minus që sa muaj, kujt me ju kajt, shpesh po vijnë me mbulu, por po bje shi, po flen, kjo për shkak të punimeve jocilësore, të shpejta, veç me kry punë. Nuk ju ka dalë siç kanë mendu, pasi janë pa përvojë“, – tha një afarist tjetër.

Drejtori komunal Arbër Bytyqi, për vonesën e këtij projekti fajin ia la kushteve atmosferike që kanë mbretëruar gjatë muajit, duke u zotuar përmes një sms-i, se rruga që lidh qendrën e qytetit me fshatra, së shpejti do të shtrohet me asfalt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.