Vjen për pushime, bëhet për mjekim nga pluhuri

Është një rrugë e rëndësisë së madhe për qarkullim alternativ nëpër qendër të Ferizajt, një rrugë që mban emrin e dëshmorit “Tahir Sinani”. Por për shërbimet komunale të Ferizajt, si duket, mirëmbajtja e kësaj rruge nuk është në prioritet.    Për këtë flet balta që flen mbi të gati disa javë, duke e lënë këtë  rrugë të shëmtuar , dhe që e merr pamjen e një shtegu malor në mes të qytetit . E gjurmët e baltës na sjellin tek punishtja e projektit “Bashkimi i Qytetit” (B. i Q.)

Përderisa banorët e Ferizajt janë pajtuar me këtë gjendje, kjo po del të jetë e papranueshme për mërgimtarin Mustafë Mustafa, i cili ka ardhur për pushime në vendlindje.  Por, ai thotë se me tu kthyer në Francë, është i detyruar që të shkojë tek mjeku i syve, meqë pluhuri i këtushëm po i’a dëmton sytë.  Ai ankohet se ecja nëpër qytet  edhe këpucët e reja i bën të duken të vjetruara, sikur të ishin të para disa dekadave.

Unë jetoj në Francë, po këtu edhe për sy është keq për mua, se kur po çohet pluhuri po duhet me shku te mjeku atje menjëherë. E kam shtëpinë pak ma poshtë, derisa të shkoj atje, krejt pluhur. E në Francë nuk i pastroj kurrë, i blej e shkoqen e nuk i pastroj hiç. Në Francë ma e fshine është rruga se shtëpia, e këtu mos vet valla“, u shpreh  mërgimtari Mustafa.

Kurse një punonjës i një autolarjeje në këtë rrugë, prapa kamerës tha se ka muaj që nuk ka parë ndonjë automjet duke e pastruar këtë rrugë.

“Na pengon shumë, duhet kjo rrugë me u pastru çdo mbrëmje e në mëngjes, por kjo a është pastru një herë në vit ajo”, tha punëtori i autolarjes.

Drejtori i Shërbimeve Publike në Ferizaj, Arben Halili,  përmes telefonit deklaroi se shërbimet komunale çdo ditë po e pastrojnë rrugën “Tahir Sinani”, mirëpo ajo prapë po bëhet me baltë shkaku i punimeve në  projektin “Bashkimi i Qytetit”. Autoritetet komunale të Ferizajt ende nuk kanë bërë të ditur nëse inspektorati i kësaj komune ka shqiptuar ndonjë gjobë për baltosjen e rrugës “Tahir Sinani”, e cila në kohë të vizitave nga mërgimtarët , ka një frekuentim të shtuar të automjeteve dhe këmbësorëve.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90