Përurohet qendra e mjekësisë familjare në Nerodime

Fshati Nerodime i komunës së Ferizajt u bë me qendër të re të mjekësisë familjare. Nga sot banorët e Nerodimes së Ulët dhe të Epërme, Manastircit, Jezercit dhe Balajve  do të kenë mundësi që shërbimet mjekësore t’i marrin në kushte më të mira. Drejtori i Shëndetësisë në Ferizaj, Bekim Ademi, tha se me këtë qendër të re banorëve të kësaj zone do t’iu ofrohen shërbime më cilësore.

“Do të jetë një qendër jashtëzakonisht funksionale për arsye se po synojmë që përpos mjekut dhe infermierëve, në kuadër të kësaj qendre të jenë edhe stomatologu, laboranti, me çka qytetarët e kësaj ane më nuk do të kenë nevojë të vijnë në Ferizaj për një intervenim të vogël qoftë stomatologjik apo ndonjë analizë të thjeshtë me çka do të zgjidhim një problem edhe me shkarkimin e qendrës kryesore familjare për arsye se këta qytetarë familjarë shumicën e shërbimeve i kanë kryer në kuadër të QKMF-së, ndërsa me hapjen e kësaj qendre më nuk do të kenë nevojë edhe të udhëtojnë me kilometra, por edhe shërbimet do t’i kenë më afër lokalitetit ku jetojnë”, tha Bekim Ademi.

Drejtoresha e Qendrës Kryesore të Mjekësisë Familjare në Ferizaj, Nadire Ymeri, tha se shërbimet mjekësore që do të ofrohen në këtë qendër do të jenë pothuajse të njëjta me ato që ofrohen nëpër qendrat e mjekësisë familjare në Ferizaj.

“Këtu do të kryhen vizita mjekësore, vizita stomatologjike, do të funksionojë laboratori, për fillim do të bëhet analiza e sentimentit, hemogramit dhe urina. Së shpejti do të furnizohemi edhe me reagenca të tjerë për të bërë analiza të tjera shtesë. Pastaj kemi barnatoren, që është e furnizuar me barna nga Ministria e Shëndetësisë, sikur qendrat e tjera të mjekësisë familjare që janë të furnizuara me barna të tilla edhe këtu do të ketë dhe sigurisht shërbimet infermierike”,  tregoi Nadire Ymeri.

Ndërkaq, Xhevdet Haxhidema doktor në QKMF, si sfidë në funksionalizimin e qendrave mjekësore nëpër fshatra përmendi mungesën e stafit mjekësor.

“Si në të gjitha QKMF-të vështirësitë e funksionalizimit dihen për shkak të mungesës së stafit, por megjithatë sa i përket këtij problemi për momentin e kemi zgjidhur, mjeku do të punoj për çdo ditë, kjo është dita e parë që është hapur qendra edhe dita e parë që ka filluar doktoresha Blerina Halili”, tha Xhevdet Haxhidema.

Ndërsa, banorë të kësaj ane u shprehën të kënaqur me hapjen e kësaj qendre të mjekësisë familjare, duke kërkuar nga stafi mjekësor të mbajnë përgjegjësi mjekësore ndaj tyre. 

“Thotë një fjalë popullore “me bë e bënë, por për t’a mbajtur është vështirë”, e kështu i lutem stafit mjekësor dhe kryetarit e të gjithëve që këtu mjeku kryesor të jetë kujdestar, të ketë barnatore, të jetë motra medicionale non-stop, e jo të vijmë ne këtu tek mjeku ndërsa ilaçet të shkojmë t’i marrim në Ferizaj por këtu kam dëshirë në barnatore, me motër medicionale, me kujdestar gjithnjë me qenë”, u shpreh Haki Kashtanjeva.

Kjo qendër e mjekësisë familjare ka kushtuar rreth 130 mijë euro.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

728X90
728X90