Mirë se vini në Ferizaj!

Imazhi i hyrjeve të qytetit të Ferizajt, dikujt që vjen për herë të parë në këtë qytet, i krijon përshtypje se këtu bëhet fjalë për një vend të mbushur me mbeturina.

Deponia e krijuar në hapësirën tek ura e madhe të lë përshtypje se ndodhesh në ndonjë zonë të thellë malore ku zakonisht krijohen deponitë e tilla, ndërsa hyrja tjetër tek rrethi i rrugës “Vëllezërit  Gërvalla”, bari i rritur dhe shtyllat për toke, të japin bindjen se këtu s’ka shkelë kurrë këmbë njeriu. Hiç më mirë nuk duket as hyrja në qytetin e Ferizajt nga zona industriale. Kjo rrugë në të cilën ndodhet ish-Fabrika e Tubave, tani e privatizuar  nga Pacollët, kundërmon nga bërlloku, por edhe nga mbetjet e gjësendeve të forta përgjatë rrugës.

Qytetarët e Ferizajt, ankohen se komunarët ferizajas asnjëherë nuk i kanë dhënë prioritet infrastrukturës në hapësirat ku qyteti i Ferizajt i ka hyrjet dhe daljet. Sipas tyre, kjo është pamje e keqe për turistët, por edhe për vetë komunën.

Drejtori i Shërbimeve Publike në Ferizaj Arben Halili  e pranon se hyrjet e qytetit janë të lëna pas dore, por thotë se komuna tashmë ka hartuar disa projekte për sinjalizimin e këtyre zonave, por edhe për rregullimin infrastrukturor dhe në veçanti mirëmbajtjen e tyre.

“Jemi duke hartuar një plan operativ konkretisht për vendosjen e shenjave informuese për qytetarë si dhe për orientim në zonën e qytetit. Për shembull do të japim më shumë informacione për qytetarët që vijnë nga Prishtina apo nga një vendbanim tjetër se si të shkojnë në Jezerc, pa hyre fare në qendër.  Por kur jemi tek hyrjet e qytetit duhet të dihet se në disa zona përgjegjëse për mirëmbajtje është Ministria e Infrastrukturës, por megjithatë ne do të angazhohemi që edhe ato hyrje të jenë prioritet për ne, se tek e fundit ato japin një pasqyrë për qytetin tonë.  Sa për informacion deri më tani ne kemi eliminuar mbi 50 deponi ilegale dhe kështu do të vazhdojmë, por për mirëmbajtjen e hyrjeve të qytetit definitivisht na duhet edhe ndihma e banorëve, ndërsa një hap i mirë drejt kësaj çështje është edhe nënshkrimi i një marrëveshje që kemi bërë me ndërmarrjen ‘’Ambienti’’, e cila do të jetë përgjegjëse për mirëmbajtjen e të gjitha këtyre zonave, në veçanti për hyrjet e daljet e qytetit”, tha Halili.

Sido që të jetë, fjalët e popullit nuk thonë rastësisht se nga dyert e oborrit mund të dihet se çfarë ka brenda.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.