Përkujtohen 5 dëshmorë ferizajas

Përfaqësues të institucioneve komunale në Ferizaj, familjarë, miq e qytetarë, kanë përkujtuar dëshmorët Fatmir Ratkoceri, Lutfi Haxhidema, Sylejman Haxhidema, Ramadan Salihu dhe Hasan Çerkini.

Kryetari i Shoqatës së Familjeve të Dëshmorëve në Ferizaj Gafurr Bytyçi, tha se sakrifica dhe amaneti i dëshmorëve mbesin udhërrëfyes për brezat  e rinj.

 “Dhembja është e madhe, por aty afër dhembjes gjendet edhe krenaria gjithsesi, pasi të ndjerët më nuk janë në jetë fizikisht dhe jetën e dhanë e ja falën atdheut e kombit dhe ne duhet t’i nderojmë gjithmonë, në mesin e këtyre dëshmorëve kishte edhe baballarë, por për ta ishte më i rëndësishëm vendi e kombi sesa personalet dhe kjo duhet ditur”, tha Bytyçi.

Krenarë për ata që dhanë jetën për atdhe, u shprehën edhe familjarët e dëshmorëve që u përkujtuan sot.

 “Janë ditë të mërzitshme për ne për familjen, por do të mburremi me gjakun e tyre, kontributin që kanë dhënë për këtë vend”, tha Shqipërim Haxhidema, djali i dëshmorit Lutfi Haxhidema nga Manastirci i Ferizajt.

 “Edhe dhembje edhe krenari kemi, djemtë tanë kanë qenë jashtë vendit, askush nuk u ka thënë me ardhë, djali im i ka lënë dy fakultete, një me korrespodencë një të rregullt, më ka thënë Agë po du me shku në luftë nëse pshtoj vi i vazhdoj nëse jo jam hero i Kosovës. Mandej e ka marrë edhe shokun e vet së bashku, edhe pse ai ka qenë në punë, nuk u ka thënë askush, por vetë kanë pas vullnet”,tha Gani Salihu, babai i dëshmorit Ramadan Salihu.

“Ne jemi kanë në Gjermani bashkë, por ai e ka zgjedhë këtë rrugë, nuk kam tentu as me ndalë, djali im ka punu në Këln, mandej vendosi me qenë pjesë e luftës”, u shpreh Salih Çerkini, babai i dëshmorit Hasan Çerkini.

Në Kompleksin e Varrezave të Dëshmorëve në Ferizaj, prehen në paqe 62 dëshmorë.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.