Dy familje ferizajase bëhen me shtëpi të reja

Në prag të festës së Fitër Bajramit familjet Hasani dhe Tuniqi në Ferizaj, të cilat jetonin në kushte jo të mira ekonomike, kanë përfituar shtëpi të reja falë kontributit financiar që ka dhënë kompania “Eli-Ab” dhe aktivitetit të shoqatës humanitare “Feniks”. Në natë feste, këta familjarë nuk gjejnë fjalë për të falënderuar të gjithë ata që i bënë me shtëpi, derisa tregojnë se në shtëpitë e vjetra e kanë pasur shumë të vështirë të bëjnë jetë normale.

“Valla kushtet i kemi pas boll të vështira, shtëpia me vllagë, me ujë, kurrë s’jena kanë të qetë. Janë kalbë teshat në orman, jeta është qysh mos, por ne i falënderojmë shumë të gjithë ata që kontribuuan e na qitën në selamet. Zoti i ruajt nga çdo rrezik, na s’mundemi kurrë me ua kthy por Zoti inshallah ju ndihmon”, tha Shefkide Hasani.

“Po ndihem shumë mirë, i falënderoj pronarët e ‘’Eli Ab’’-it që patën rahmet e na ndihmuan për këtë shtëpi, po ashtu dhe bacin Milaim që nuk po ndalet e po punon si bleta, i bëri shumë njerëz skamnorë me shtëpia”, tha Isak Tuniqi.

Ndërkaq, aktivistë të shoqatës “Feniks” thanë se këto dy familje kanë jetuar në kushte rënda të rënda dhe janë përzgjedhur nga donatori për t’u ndihmuar.

“Shoqata ‘’Feniks’’ e ka një kënaqësi shumë të madhe kur sheh këta nevojtarë që u bënë më kulm mbi kokë dhe ne si shoqatë arritëm që përmes donatorëve të kontribuojmë që së paku në këtë ditë feste t’i buzëqesh fytyra edhe dikujt që deri më sot nuk i ka buzëqesh. Unë jam falënderues shumë shumë i madh edhe për’’Eli-Ab’’-in, por edhe për televizionet që na përcollën dhe informuan për çdo rast që ne kontribuuam”, tha kryetari i shoqatës ‘’Feniks’,  Milaim Jashari.

Nga fillimi i vitit 2018, shoqata humanitare “Feniks” ka ndihmuar për ndërtimin e 5 shtëpive, ndërkaq deri në fund të vitit po planifikon që të ndërtojë deri në 15 të tilla.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.