LDK: MAPL kundër ndërrimit të lokacionit të spitalit

Dega e LDK-së në Ferizaj vazhdon të mendojë se pushteti nuk ka të drejtë ta ndërtojë spitalin tek ish-tregu i kafshëve. Përgjigja e Ministrisë së Administrimit të Pushtetit Lokal se vendimi i fundit për dhënie në shfrytëzim të asaj parcele për ndërtim të spitalit ka kaluar pa shkelje procedurale, ka bërë që kjo parti t’i drejtohet sërish kësaj ministrie. Përfaqësues të kësaj partie thonë se kanë marrë një përgjigje nga niveli qendror e cila thotë se spitalit nuk lejohet t’i ndërrohet lokacioni.

“Në përgjigjen e MAPL-së thuhet kështu: Vendimi i Kuvendit të Komunës respektivisht vlerësimi i MAPL-së nuk nënkupton me automatizëm ndryshimin e Planit Zhvillimor Komunal, apo çfarëdo akti tjetër të përgjegjshëm, ndryshimet e të cilave duhet të bëhen në procedura tjera, prandaj ne u kemi dërguar dje zyrtarisht edhe kryetarit të komunës edhe kryesueses së Kuvendit që ta parandalojnë dhënien eventuale të lejes së ndërtimit ku pretendohet jashtëligjshëm ta ndërtojnë spitalin e Ferizajt“, tha  Gëzim Kokollari nga LDK-ja.

Në anën tjetër, drejtori i Urbanizmit Lulzim Aliu, ka thënë se deklaratat e opozitës janë veç reagime politike, duke shtuar se ato nuk do të pengojnë që ky investim kaq i madh të realizohet.

“Në pikën e fundit të përgjigjes së MAPL-së është shumë e qartë, vendimi i Kuvendit nuk ka të bëj me Planin Zhvillimor Komunal, një vendim që e kemi dhënë për tokë në shfrytëzim nuk ka të bëj me PZHK-në, sepse vendimet që kanë të bëjnë me këtë dokument i kemi marrë më herët dhe në qoftë se Plani Zhvillimor Komunal trajtohet në këtë formë ata e kanë gabim shumë, sepse PZHK-ja me prioritet të lartë e ka ndërtimin e spitalit dhe ne nuk jemi duke vepruar asnjë milimetër në kundërshtim me ligjin e as PZHK-në. Kjo përgjigje që i ka shku LDK-së dhe Vetëvendosjes gjegjësisht asamblistëve Gëzim Kokollarit dhe Enver Halitit na ka ardh edhe neve dhe s’ka të bëj me kurrfarë pengese për ta ndërtuar spitalin”, tha Aliu.

Derisa dega e LDK-së ka bërë thirrje tek drejtuesit e pushtetit që  të mos japin leje ndërtimore për spitalin, drejtori i Urbanizmit tregoi se kjo drejtori tashmë është duke i bërë gati dokumentacionet që duhen për ndërtimin e spitalit në atë parcelë.

“Ne jemi duke i kompletuar ende dokumentet sepse është puna e një tensioni të lartë dhe jemi duke pritur një pëlqim të KEK-ut dhe gjithçka jemi gati për të filluar punët”, tha Aliu.

Qytetarët e Ferizajt nuk habiten me veprime të paligjshme me veprimet e këtij pushteti i cili tregon se në çdo seancë merr vendime në kundërshtim me ligjin, por ne edhe njëherë i bëjmë ftesë që mos të bëjnë veprime të tilla duke ua përkujtuar se kjo është vepër penale”, tha Kokollari i LDK-së.

Për drejtorin Aliu, asamblistët e apostrofuar, nuk e dinë se çka është Plani Zhvillimor Komunal.

“Çifti i këtyre asamblistëve që nuk e lexojnë PZHK-në, nuk e dinë se çka është aktiviteti i PZHK-së, nuk e dinë çka është plani i veprimit, e kanë sjell situatën kështu. Reagimi i Gëzim Kokollarit dhe Enver Halitit është papjekuri serioze e një asamblisti që merret me politikë, absolutisht”, tha Lulzim Aliu.

Dega e LDK-së në Ferizaj gjatë konferencës së sotme me gazetarë, paralajmëroi se ndjekjen e rrugëve ligjore për ndërtimin e spitalit të Ferizajt do ta vazhdojë edhe më tutje.