Karateistët ferizajas kthehen me 10 medalje nga turneu ‘’Turqia Open’’

17 vjeçari ferizajas Altin Maloku, ka arritur të fitoj medaljen e artë në turneun ndërkombëtar të karatesë të mbajtur në Stamboll të Turqisë, ku morën pjesë përfaqësues të mbi 40 shteteve të botës.

“Unë si sportist i klubit të karatesë “Sharri” i kam sjellur medaljen e artë Kosovës që i kemi mundur dy ekipe të Turqisë dhe dy të Rusisë, në finale jam ndeshur me ekipin e Rusisë ku i kemi deklasuar ata dhe kur kam fitu jam ndi shumë krenar dhe kam pas zemër të madhe kur e kam fitu atë luftë në finale”,tha Maloku.

Kurse, trajneri i klubit të karatesë “Sharri”, Qëndrim Shaqiri, tha se 7 karateistë të këtij klubi kanë fituar 10 medalje në këtë turne.

“Jemi kthyer nga Turqia, nga gara “Turkish Open”, një garë shumë e madhe, ku kanë marrë pjesë diku 40 shtete me mbi 2000 garues, ne jemi kanë të përfaqësuar në bazë të shtetit ndërsa ne si klub ishim të përfaqësuar me 7 anëtarë ku gjithsej  Kosova i ka marrë 17 medalje, është renditë e dyta në piedestal botëror dhe 10 medalje janë të anëtarëve të klubit tonë, 7 individuale dhe 3 ekipore janë medalje të argjenda, të arta dhe të bronzta, duke filluar nga pionierët e rinj është Reald Emërllahu medalist i bronztë, Artiol Shaqiri është kampion në vendin e tretë medalsit i bronztë në dy kategoritë, Edi Haziri është vendi i tretë, Rona Emërllahu vendi i tretë, Kujtim Thaçi vendi i dytë dhe Fatjon Bajrami dhe Kujtim Thaçi edhe ata janë kampionë të kategorisë ekipore kadetë të ri, mandej është Altin Maloku kapiten i përfaqësuesve të juniorëve të kadetëve ku e kanë marrë këta vendin e parë si përfaqësues të Kosovës, është një arritje e madhe shpresojmë të ecim para dhe të kemi shumë e shumë arritje të tjera”, tha Shaqiri.

Në turneun ndërkombëtar “Turqia Open” që u mbajt në Turqi dy ditë më parë, Kosova është paraqitur me 34 garues, duke arritur të renditet e dyta në bazë të medaljeve të fituar, me gjithsej 18 medalje, prej tyre 5 të arta, 6 argjenda dhe 7 të bronzta.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220