Dëshmitarit Premtim Asllani nga Ferizaj i është ngritur kallëzim penal në Prokurorinë Themelore të Ferizajt për dhënie të dëshmisë së rreme në procesin gjyqësor që po mbahet kundër ish- drejtorit të urbanizmit, Faik Grainca.      Kushtrim Palushi, avokat mbrojtës i banorëve të rrugës Astrit Bytyqi, tha se ekipi i avokatëve mbrojtës ka përgatitur dhe deponuar dje një kallëzim penal kundër dëshmitarit Asllani, pasiqë sipas ekipit të mbrojtësve, ky dëshmitar në gjykatë ka dhënë deklaratë të rreme nën betim, me qëllim që ti dalë në mbrojtje ish-eprorit të tij në departamentin e urbanizmit të Ferizajt. Grainca tash e një vit po gjykohet në Gjykatën Themelore të Ferizajt për keqpërdorim të detyrës zyrtare dhe falsifikim të dokumentit.

“Ne, pas analizimit të deklaratës së dëshmitarit Premtim Asllani  kemi gjetur disa prova ku dëshmohet përkatësisht vërtetohet se ai ka bërë deklarim të rremë në kuadër të shqyrtimit gjyqësor. Tashmë dihet  nga i tërë qyteti, një pjesë e rrugës është larguar nga plani Zhvillimor Komunal nga ndërtimi i lartë në atë të ulët, dhe largimi ka ndodhur në mënyrë të mistershme dhe nuk dihet se si është larguar. Ndërsa në deklarimin e tij, ky dëshmitar ka deklaruar se kjo pjesë e rrugës është larguar për arsye se ka pasur një peticion, kërkesë të asaj rruge, dhe se ky peticion dhe kërkesë është paraqitur në raportin e shqyrtimit të peticionit dhe ankesave.   Por pas hulumimit që është bërë, ne kemi gjetur një peticion të anës së majtë të rrugës “Astrit Bytyqi”, i cili është protokoluar,  është dorëzuar në Komunë, mirëpo  është fshehur nga anëtarët  e komisionit, dhe ai peticion nuk është paraqitur në raportin e shqyrtimit publik e as në mbledhjen e komisionit për shqyrtim të peticionit. Ndërkaq deklarimi i tij ka qenë se ai peticion, sikurse të tjerët, është marrë parasysh dhe është i paraqitur në raportin mbi shqyrtimin e peticioneve, por fakti është se ai peticion është fshehur, nuk është publikuar”, deklaroi avokati Palushi.

      TV TEMA përmes telefonit ka kontaktuar me anëtarin e komisionit Premtim Asllani, për të marrë një prononcim nga ai lidhur me kallëzimin penal të ngritur kundër tij , mirëpo ai nuk u shpreh i gatshëm që të deklarohej sot për këtë çështje. 

Sipas nenit 391 të kodit penal të Kosovës, në rast se personi në procedurë penale jep deklaratë të rreme në betim, ai person mund të dënohet me gjobë ose me burgim deri në 5 vjet.

Të ngjashme

Të tjera