AMBASADORI O’CONNELL: KOSOVA ËSHTË SHTET I KAPUR

Ambasadori i Britanisë së madhe në Kosovë, Ruairi O’Connell në faqen e tij të Facebook-ut ka shkruar se ai nuk mund tua garantojë investirorëve Britanikë sigurinë e investimeve në Ferizaj gjersa në krye të policisë regjionale është Emin Beqiri. Këto komente Ambasadori i bëri gjatë një sesioni pyetje – përgjegje me   qytetarë të Kosovës, ku morën pjesë mbi 500 qytetarë. Në pyetjen e një qytetari për mendimin e ambasadorit O’Connell nëse problem kyç i Kosovës janë gjykatësit e korruptuar, ambasadori i Mbretërisë së Bashkuar  është përgjigur:

“ Rasti i Emin Beqirit me vjen ne mendje. Ai ishte incizuar duke u perfshire ne gjera te keqija. Ai u shpall i fajshem nga gjykata themelore, dhe eshte hedhur poshte nga gjykata e apelit, per deri sa gjykata supreme e sheh si jo te ligjshme, por sipas standardeve te te drejtave te njeriut qe jane te rendesishme qe ne pergjithesi, Beqiri nuk vuajti asnje denim. Dhe pastaj transferohet dhe nuk largohet nga puna nga ana e policies Ai eshte shef i policise ne Ferizaj. Une kam investitor Britanik te cilet duan te investojne ne Ferizaj, por si mund te ulem une ne takim me ta dhe te ju them ‘Mos u brengosni sepse policia ne Ferizaj do t’ju ruaje’, kur ne e dime se njerezit si keta udheheqin policine, dhe kur e dime qe keto lidhje me kriminalitetin vazhdojne dhe kur sistemet gjyqesore bejne gabime dhe nuk ka pergjegjesi per ata gjykates qe jane duke i bere keto, dhe eshte nje fjale per kete: kapje e shtetit. 
Eshte jetesore qe ndryshimet te ndodhin. Jemi duke punuar me Ministrine e Drejtesise, dhe eshte me rendesi te themi dy gjera: Kosova ka nevoje per asistence qe te sigurohet integriteti i gjykatesve dhe prokuroreve qe keto mos te ndodhin ne te ardhmen. Por edhe keta gjykates dhe prokurore te cilet nuk pajtohen me ate qe ndodhe, te tregojne trimeri. Kemi pare disa arrestime javen e kaluar dhe eshte me rendesi jetesore qe gjithe sistemi te dije se ne jemi duke vezhguar dhe Bashkesia Nderkombetare eshte duke vezhguar. Ne deshirojme te shohim rezultate dhe prokuroret sikur z.Hamiti qe kane treguar guxim do kene gjithmone perkahjen tone. “

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.