Kush po e përçan LDK-në e Ferizajt?

Fërkimet e rrymave mbrenda LDK-së po aterrojnë edhe nëpër nëndegët e fshatrave të Ferizajt.
Grushtat që kanë kërcitur mbrëmë në kuvendin e nëndegës së kësaj partie në fshatin Koshare të Ferizajt, bënë që një person të kërkojë trajtim mjeksor ndërsa katër të tjerë të “buajnë” për një natë në stacionin policor të Ferizajt.
Kryetari i nëndegës së kësaj partie në Koshare, Valon Halimi thote se nismëtar i kacafytjeve ishte  Hajrullah Ademi dhe persona të tjerë, të cilët ishin nxitur nga kundërshtarët e Svarqës në garën për të parin e LDK-së së Ferizajt.

Ne dje më 29-tin e kemi pasur një thirrje për mbajtje të kuvendit  për zgjedhjen e strukturave të LDK-së në Koshare, nëndegë e cila që 10 vite rresht që kur jam unë kryetar është fituse absolute e zgjedhjeve. Ky problem që ishte mbrëmë nuk ishte një problem që mund të thirret madhor, por portalet dhe ndikimet e personave që ishin të involvuar në atë rast ishin me interesim dhe ndikim të njerëzve të strukturave të degës të cilët po përdorin njerëz të ndyrshëm për të arritur qëllimet e veta personale në LDK. Problemi ka ardhur nga ish-kryetari i degës, i cili nuk mund ta përballonte një sukses timin por edhe për ngjarjet e tjera në fshat është i njejti person, por LDK-ja do të tejkalojë këtë. Ai nuk është në struktura të nëndegës, ne kishim takim me njerëz të ngusht të strukturës, dhe gjithë ajo masë ka ardhur për 24 orë që nuk janë pjese e LDK-së e as votues, por që kanë ardhur për të bërë llugë dhe për të ulur kredibilitetin e LDK-së dhe timin. Tani kanë filluar të krijohen pasi dy-tre individ kanë filluar t’i shfaqin kandidaturat e tyre  nëpër nëndegë dhe të bëjnë politizimin e tyre, unë mendoj që ata duhet të bartin përgjegjësin për krijimin e këtyre incideneteve “, deklaroi Valon Halimi.

Në anën tjetër, ish-kryetari i nëndeges së LDK-së në Koshare, Hajrullah Ademi thotë se për trazirat e krijuara fajtori kryesor është kryetari i degës Muharrem Svarqa.

Nuk ka qenë mirë me ndodhë, por është bërë tani dhe jo me fajin tonë por të Muharrem Svarqes dhe Valon Halimit, të cilët kanë dashur ta bëjnë fshehtas. Muharrem Svarqës i’a ka marrë menja që e ka elektoratin dhe që ka realizu projekte aty gjysa të rrejshme. Mbi  85% aty që janë kanë, kanë qenë kundër Svarqës dhe Halimit. Një është lënduar aty Ridvan Qerimi. Aty  gjendjen e ka acaru Muharrem Svarqa  me fjalorin e tij qysh është mësu më fol, duke mendu që po jep ligjerata në universitet dhe ka bërë fushatë. E ka parë Valoni që nuk i ka të vet dhe vëllau i Valonit është çu, shihet edhe në video, kryesorja Muharrem Svarqa  e ka bërë këtë tollovi me Valon Halimin“, deklaroi Ademi.

Kryetari i degës së LDK-së, Muharrem  Svarqa, thotë se kuvendi zgjedhor në Koshare nuk u mbajt pasiqë, sipas tij është tejkaluar numri i pjesëmarrësve për një kuvend të rregullt.

” Realisht aty nuk është mbajt kuvend por në vend të Kuvendit ka pas një tubim të anëtarësisë të LDK-së, i cili tubim do duhej që sipas bazës statutare  të bënte konstituimin e kuvendit, meq që ishin mbi 100 persona, sepse me statutin e LDK-së deri në i 100 anëtarë janë të gjithë anëtarë të kuvendit, ndërkaq nëse ka më shumë se 100 të pranishëm  atëherë ata bëjnë përzgjedhjen e 31-35  anëtarëve të kuvendit sipas nenit  4 të rregullores  për zgjedhjet e nëndegëve. Meqë ata nuk kishin gadishëmri për të konstituar kuvendin në pajtim me kryetarin e degës Valon Halimi u rrit pajtueshmëria për prolongimin e atij kuvendi për një ditë tjetër, ndërsa incidentet që kanë ndodhë më vonë unë nuk kam qenë i pranishëm në atë kohë”, – tha Svarqa.

Svarqa e mohoi të ketë qënë prezent gjatë kohës së kacafytjes në Koshare, mirëpo në një video amatore  që qarkulloi mbrëmë nëpër rrjete sociale, shihet se kryetari i degës së LDK-së ishte prezent gjatë pjesës më të madhe të kohës gjersa po ndodhte rrahja brenda klasës shkollore. Ndryshe, në zgjedhjet e brendshme të LDK ishin shënuar probleme edhe në Mitrovicë më 19 Maj, kur persona nga dy grupe rivale nuk kishin kursyer as grushtat në  ambiciet për të marrë kontrollin e degës së kësaj partie në qytetin e minatorëve.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.