Komuna mbyll sytë, ndërtuesi bën “dasëm”

Gjersa policia me efikasitet po i gjobitë parkuesit ilegal në rrugën “Zenun Beqa”, kamionët, armatura dhe bllokat në afërsi, që e kanë  zënë peng rrugën “Lidhja e Prizrenit” për më se një vit, janë bërë të padukshëm për organet komunale të Ferizajt. Banorët e kësaj ane ankohen se shpeshherë në mëngjes janë të detyruar të gjejnë dalje alternative nëpër rrugica me zhavor e me gropa të shumta, sepse gjersa inspektorati komunal mbyll sytë në pikë të ditës së punës, kompania ndërtimore, e cila thuhet se është e lidhur me pushtetin,  “po bën dasëm”.  

Përveç se banorëve po u bllokohet lëvizja gjatë tërë ditës, kamionat e rëndë poashtu  ua kanë shkatërruar rrugën në tërësi.

Mafia e betonit i ka shkatërruar komplet rrugët tu dashtë me i arritë objektivat e veta,  me ndërtu ndërtesa e me u ba milionera.  Kjo rrugë ka qenë komplet e asfaltuar, dhe tani është shkatërruar nga kamionat me mbipeshë, edhe krejt lloçin që e ngrehin nga punishtja e kanë pru në asfallt dhe ne jemi të detyruar me thithë këtë pluhur. Unë e kam lajmëruar disa herë policinë, pasi me ligjin e rrugës këta janë të detyruar me pagu dënim dhe me kthy rrugën në gjendjen e mëparëshme,  mirëpo këta janë të lidhur me policinë dhe pushtetin,  e kemi njerin që është duke i kryer këto punime është zëvendësministër dhe këshilltar i Kryetarit të Komunës së Ferizajt , do të thotë është një dhuratë e PDK-së që kanë arritë me shkatërru komplet dhe këta nuk iu nënshtrohen ligjit. Një qytetar i thjeshtë me ba me parku veturën për 2 minuta, policia del e i’a fut dënim 50-60 euro, kurse këta le që parkojnë kamiona e armaturë, por i kanë shkatërruar rrugët dhe në fund çka ndodhë?  Vjen komuna e shtron asfalt dhe del pren shirita si arritje. Këta një herë shkatërrojnë, tani vijnë ia rregullojnë mafisë së betonit asfaltin që e kanë shkatërruar, dhe e shesin te qytetarët si arritje që e kemi shtruar. Unë jam për me punu por duhet me pas pak kritere. Këta e bllokojnë çdo ditë dhe nuk marrin leje, dhe kamionat që i qesin me lloç, kanë miliona me ndërtu ndërtesa e nuk i kanë 100-200 euro një kasher me i’a pastru rrotat para se me dal në rrugë”, – u shpreh i revoltuar banori i kësaj lagjeje, Dimal Basha.

Mërgimtari Demir Konjufca i cili ka ardhur për pushime në vendlindje, thotë se po të ndodhte në gjë e tillë ne vendet perëndimore, gjobat do të ishin marramendëse.

Nuk është në rregull kjo, në shtetet e perëndimit e lajmrojnë më herët që është e bllokuar, unë dje kam pritë një orë për me kalu këtupari me veturë, – tha Konjufca.

Gjatë ditës së sotme, TV TEMA kontaktoi me kryeinspektorin Ridvan Berisha për të marrë një pronocim lidhur me këtë problem madhor për banorët e “Lagjes së re”, mirëpo i njejti na drejtoi tek inspektori komunal i komunikacionit, i cili sot nuk ishte i qasshëm në telefon. Nga pluhuri i verës dhe balta e vjeshtës që vie nga ky ndërtim, më së shumti po vuajnë fëmijët e kopshtit publiko-privat “Engjujt” , i cili gjendet përballë kësaj punishteje ndërtimore.  Stafi i kopshtit të fëmijëve, prapa kamerës, bëri të ditur se fëmijët ende nuk e kanë shijuar as verën në oborrin e kopshtit, sepse qëndrimi jashtë nuk është i sigurtë e as i shëndetshëm për ta.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.