Donatorja nga Zvicra mbush klasën e perkusioneve

Profesori i muzikës Kenan Bytyçi, tash e tutje orën mësimore të perkusionit do ta zhvillojë i përgatitur “top” me pajisje muzikore, falë donacionit të Julia Wagner nga Zvicra, një mikeshe të shkollës muzikore “Çesk Zadeja”.  Donatorja zvicrane ishte përkujdesur që kësaj radhe ta ndihmojë seksionin e perkusioneve, duke e kompletuar këtë klasë me pothuajse të gjitha instrumentet muzikore, përfshirë edhe bateritë e markës botërore “Pearl”.
Bytyçi thotë se deri dje orën mësimore e zhvillonte vetëm me një instrument muzikor, përkundër që ky profil parasheh disa instrumente, ndërsa tani e tutje këto  telashe nuk janë më.

 “Nuk kam mund me zhvillu as planprogramin që  e kemi, se kemi një laramani të instrumeteve, mësimin e zhvilloj me tri katër instrumente të ndryshme, në fillim e  kemi pasur vetëm një instrument dhe e kishim problem, por tani Julia na ka ofruar dhjetëra paisje dhe të cilat janë shumë  të nevojshme por edhe kualitative” – u shpreh profesori i perkusioneve Kenan Bytyqi.

Drejtori i shkollës së muzikës “Çesk Zadeja” thotë se  shkolla e muzikës në Ferizaj po mbushet me instrumente nga kjo donatore zvicrane e cila me vite po e ndihmon këtë shkollë. 

Është donacioni i disa-të me radhë që na vie nga Julia Wagner, është donacioni i 5-të që vie nga ajo zonjë që nuk rreshtë së na ndihmuari shkollën tonë. Ne realisht kemi shumë mungesa të instrumenteve dhe në komunikim me profesorin Astrit Mustafa ai i’a ka shprehur nevojat tona, dhe e kanë gjetur një bashkëpunim që po arrihet me i mbyllë hendeqet që i ka shkolla jonë”, tha drejtori Abazi.

Për këtë miqësi mes Julias dhe shkollës së muzikës së Ferizajt flet vetë iniciatori- klarinetisti Astrit Mustafa. Ai thotë se kjo familje nga Zvicra në fillim kishte sjellur paisje në Prishtinë por a’i kishte arritur që kontegjentet me paisje muzikore t’i orientojë në Ferizaj.

“Kosova sapo kishte dalur nga lufta dhe Julia dhe djali i saj ishin ardhur në shkollën e muzikës në Prishtinë dhe u mbajt një koncert për ta, unë ju thashë se mbase në Prishtinë mund të siguroheshin më lehtë instrumente, kurse në Ferizaj ishte shkollë që sapo ishte themeluar dhe kishte mungesa të shumta, ajo menjëherë e mori si të qëlluar dhe kontigjenti tjetër ka ardhur në Ferizaj e nuk është ndalur kurrë. Sot klasa e Kenanit është kalavesh me vegla, për këtë falenderojmë Julian dhe gjithë ata që kanë kontribuar për mbledhjen e këtyre veglave”, tha profesori Mustafa.

Donatorja zvicrane, Julia Wagner, kësaj here nuk kishte sjellur vetëm pajisje muzikore por edhe një bibliotekë me libra të rrallë të kompozitorëve zvicranë, të cilat vështirë se mund të gjenden nëpër librari apo biblioteka të rajonit.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.