Subjektet politike janë kujdesur mjaft mirë që fotografitë e kandidatëve për kryeministër dhe atyre për deputetë, t’i vendosin në vendet më të frekuentuara të Ferizajt.

Kështu, ende pa hyrë zyrtarisht në fushatë zgjedhore, qytetarët kanë parë duke u vendosur posterë gjithandej qytetit, mirëpo për këtë në Komisonin Komunal Zgjedhor në Ferizaj, thonë se aktivistët e partive kanë qenë duke i bërë përgatitjet për vendosje. Kryetari i këtij komisioni Shaban Rexha, tha se fushata ka nisur mbarë, megjithëse problem për subjektet politike ka paraqitur zënia e vendeve më të frekuentura për t’i vënë posterët.

 “Nuk kemi pasur informata zyrtare të paktën, por ato parapërgatitjet që janë bërë para se me u bë ora 00:00 ka mundur të bie ndesh me fushatën zgjedhore, mirëpo shpalosja e atyre posterëve është bërë saktë në orën 24:00. Problemi kryesor është mungesa e vendeve publike ku do t’i vendosin posterat e tyre apo sloganet, komuna e Ferizajt i ka disa vende publike, mirëpo nuk ka për të gjithë dhe aty është gara pasi secili pretendon të jetë i pari”, tha Rexha.

 Rexha, tha se subjektet politike e kanë nënshkuruar kodin e mirësjelljes dhe pret që ta respektojnë atë, në të kundërtën do të pasojnë gjobat.

“Mekanizmi kryesor është ankesa e cila mund të bëhet në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa që është organ, të themi gjykatë e zgjedhjeve, është organ i përhershëm i cili vepron që nga dita e shpalljes së zgjedhjeve dhe të gjitha përgatitjet e zgjedhjeve i përcjell, të gjitha ankesat që bëhen të subjekteve politike nga certifikimi dhe nga kandidimi, nominimit, fushatës zgjedhore deri në shpalljen e rezultateve përfundimtare. Aty është organi ku mund të drejtohen subjektet politike, organizatat, shoqëria civile, mediat, të gjithë ata të cilët janë të kyqur në zgjedhje apo edhe monitorojnë për zgjedhjet, të gjitha  mund t’i drejtohen Panelit Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa i cili merr vendim brenda 72 orëve në lidhje me rastin në fjalë“, tha Rexha.

 Ndryshe, numri i votuesve në Komunën e Ferizajt për zgjedhjet e parakohshme parlamentare që do të mbahen më 6 tetor, është mbi 112 mijë ku 3500 janë votues të rinj.

Të ngjashme

Të tjera