Ferizajt së shpejti do t’i shtohet edhe një klub. Bëhet fjalë për klubin e atletikës, që është në proces të krijimit nga Abdyrrahim Haxhidema nga fshati Manastirc i Ferizajt, i cili merret me sport që nga mosha 20 vjeçare. Ai tregon për idenë e kësaj nisme.

“Që dy vite e gjysmë kam filluar të jem më aktiv në vrapim, në atletikë, kështu që kur kam filluar të marrë pjesë së pari janë mbajtur gara në mars për nderë të dëshmorëve nga Klina 50 km deri në kufi atje në Koshare që është mbajtur vrapimi edhe më nuk e kam ndërprerë do të thotë rregullisht jam marrë me vrapim, me atletikë. Për Ferizajn më është dukur e arsyeshme, sepse takimi me njerëz, me atletë dhe kështu që gjithmonë Ferizaj ka qenë në mungesë të një klubi të atletikës edhe me njerëz të tjerë të shumtë më kanë thënë që ka nevojë dhe janë duke kërkuar Drejtoria e Sportit të Ferizajt edhe kështu më ka shtyrë emocionalisht. Ky është një klub i hapur, pa përfitime financiare, domethënë këtë e kam bërë vetëm sepse e kam dashur si sport”, tha Abdyrrahim Haxhidema.

Më tej, ai tregoi edhe për garat në të cilat ka marrë pjesë jashtë Kosovës.

“Vitin e kaluar kam marër pjesë në Prilep, 67 km. Këtë vit kam vazhduar nga Matka 42 km vrapim malor edhe këtu e kam pasur vendin e tretë. E kam zënë një vend afër pleqve aty, mbi 50 vjeç dhe pastaj e kam pasur në Rijek një maratonë ka qenë 42 km. Në Prilep këtë vit e kam zënë vendin e parë, mbi 50 vjeç, 67 km që është mbajt”, theksoi Abdyrrahim Haxhidema.

Të dielën nga ora 9:00 e mëngjesit sportdashësit e vrapimit mund të marrin pjesë në promovimin e këtij klubi i cili do të bëhet  në Parkun e Lirisë.

Të ngjashme

Të tjera