Pas suksesit të shfaqjes “Psikozë n’4:48”, e regjisorit Fatos Berisha e punuar në Teatrin e Qytetit të Ferizajt “Adriana”, Berisha është rikthyer përsëri në këtë teatër për të punuar shfaqjen “Derisa vdekja nuk na ndanë”.

Për këtë shfaqje tashmë kanë filluar provat, e regjisori i njohur kosovar Fatos Berisha, thotë se kjo shfaqje ka karater komik dhe shpreson që do ta ketë suksesin si të shfaqjes ”Psikozë n’4:48”.

“Është një komedi e zezë, një tekst i autores kroate që është luajtur mjaft në Kroaci dhe si tekst ka fituar disa çmime. Ngjarja ndodhë në një vend që është në mes ferrit dhe parajsës ku ndahen se nga do të shkojnë dhe aktori Shpëtim Selmani e ka për detyrë se kush kah do të shkoj dhe i kemi katër qifte bashkëshortore dhe njëri nga ai qift është i gjallë dhe tjetri i vdekur, është një tekst i mirë për publikun, ka situata mjaft komike dhe situata të mira”, tha Berisha.

Berisha, tha se trupa teatrale është e teatrit ”Adriana” dhe është munduar të bëj një kombinim të  aktorëve të rinj dhe të vjetër.

“Është trupa e teatrit të Ferizajt, unë jam i lumtur që po rikthem pas gati 3 viteve, pas shfaqjes ”Psikoza” dhe me kënaqësi e kam pranuar ftesën të vie në këtë qytet që ka traditë, por edhe trupa që është rritë nga ajo kohë që kam qenë, ka aktorë të ri, këtu luajnë 9 aktorë dhe jemi në proces të provave shpresoj që së shpejti do ta përfundojmë dhe të dalim me premierën e re”, tha Berisha.

 Kurse Donika Zeqiri, e cila sapo ka nsiur rrugëtimin në këtë fushë, thotë se është e privilegjuar që po i jepet rasti të luaj në këtë shfaqje të regjisorit Berisha.

“Për mua është eksperienca e parë, sa kam filluar me hy në trupë, ështe hera e parë për mua me punu me Fatosin, e kam rolin shumë të mirë quhet Ajo, jemi një qift i ri dhe tregon një ngjarje të jetës së përditshme të një qifi. Për mua ëhstë shumë mirë me marrë pjesë në një shfaqje si kjo”, tha Zeiqri.

Premiera e kësaj shfaqje planifikohet të jepet në dhjetor.

Të ngjashme

Të tjera