Në mesin e fituesve të Turneut Ballkanik të Karatesë që është mbajtur ditën e djeshme në Shkup të Maqedonisë së Veriut është edhe klubi i karatesë ”Sharri” nga Ferizaj si përfaqësues i Kosovës. Fituesi i vendit të parë, Fatijon Bajrami nga Ferizaj, tha se kjo medalje i jep vlerë gjithë lodhjes gjatë stërvitjeve.

“Kjo medalje për mua ka vlerën shumë të madhe, sepse është medalje e kampionatit ballkanik. Për këtë kampionat ballkanik ne jemi stërvitur shumë. Për këtë medalje i falënderoj trajnerët e mi, kryesinë e klubit, familjen time dhe të gjithë ata që më kanë mbështetur në këtë turne dhe shumë turne të tjerë. Ushtroj që 8 vite, nga viti 2011, kam marrë edhe shumë medalje të tjera, por kjo është nja nga medaljet më me vlerë për mua deri më tani në vitin 2019. Dje unë kam marrë vendin e parë në “kadeti i disiplinës së komitetit”, minus 63 kg. Në kategorinë time kanë qenë rreth 20 garues dhe nga 20 garues unë kam dalë finalisti duke u stolisur me medalje të artë që e kam marrë vendin e parë”, tha Fatijon Bajrami.

Ndërsa, Shemsi Shaqiri trajner i klubit “Sharri” të Ferizajt, tha se po të mos ishin problem vizat, talenti i të rinjve ferizajas në karate do të shihej në të gjithë botën.

“Ne kemi dëshirë të marrim pjesë në turne evropiane, por mungesën ne e kemi si shtet që nuk kemi viza edhe momenti që po na jepet një mundësi ne të shkojmë ashtu siç është mbajtur turneu ballkanik në Maqedoni po shihen sukseset. Problemin e kemi më së shumti që ne nuk kemi viza që të shkojmë e t’i ndjekim garat rregullisht, ajo është edhe arsyeja pse ne nuk po mund të dalim në evropian ose botëror të marrim pjesë, pse nuk sjellim medalje në Ferizaj është arsyeja e vetëm kjo, nuk kemi arsye të tjera. Klubi punon rregullisht, garuesit i kemi shumë të mirë, disiplina është në rregull, janë të gjitha në rregull”, tha Shemsi Shaqiri.

Nga klubi “Sharri” në turneun e karatesë në Maqedoni të Veriut fitues i vendit të dytë ishte Altin Maloku, ndërsa  Rona Emërllahu u shperblye me medaljen e vendit të tretë.

Të ngjashme

Të tjera