Gjatë vitit 2019 në rajonin e Ferizajt ndodhi vetëm 1 vrasje

Drejtoria e Policisë rajonale në Ferizaj, ka shpalosur punën dhe sfidat e vitit 2019 dhe 2018. Shefi i operativës në Stacionin Policor të Ferizajt, Brahim Shatrolli, gjatë prezantimit të raportit të punës, krahasoi rezultatet dhe rastet e ndryshme të ndodhura gjatë dy viteve të fundit.

“Raste të regjistruara në Stacionin Policor të rajonit të Ferizajt në vitin 2018 kanë qenë 2386 raste, kurse në vitin 2019 kanë qenë 2392 raste që do të thotë diferencën e kemi pasur vetëm 6 raste për dallim nga viti 2018. Rastet e pranuara dhe të zbuluara, të pranuara kanë qenë siç e patë edhe më parë 2392 raste gjithsej, ku 1609 prej tyre janë të zbuluara. 113 janë të transferuara nëpër njësitë e tjera dhe si përfundim zbulueshmëria e rasteve është 71.99%. Tek vrasjet kur jemi këtu, në vitin 2018 kemi pasur 2 vrasje në zonën e përgjegjësisë së Stacionit Policor Ferizaj, kurse në 2019 1 që do të thotë -50%, dhashtë Zoti që në vitin 2020 të mos kemi asnjë. Tentim vrasje gjithashtu i kemi pasur 2 në 2018, dhe në 2019 1, -50%. Shkaktimi i rrezikut të përgjithshëm në vitin 2018 kanë qenë 15 raste, kurse në vitin 2019 14 raste, -6.67%”,  tha Brahim Shatrolli.

Drejtori i Policisë së Ferizajt, Emin Beqiri dhe komandanti i këtij Stacioni Policor, Imer Kaqara përgëzuan stafin policor për punën e tyre dhe uruan që viti 2020 të jetë vit edhe më i mbarë për të gjithë.

Pikë jo e fundit që është por është më me interes, është dukuria e përdorimit të narkotikëve në shkolla, pse jo edhe në qytet. Është shumë shqetësuese, kjo rinia jonë do të thotë, sidomos mos të them fëmijëria sepse tani vetëm ka rënë niveli I përdoruesve, po flas për marihuanë, ndoshta në nivelin e shkollës fillore, janë duke bërë çmos, por besoj që jeni duke I përcjellur edhe mediat ose komunikata që I shpallin zyrat e mediave, ne në baza ditore I arrestojmë kundërvajtësit, përdoruesit. Shumë keq që nuk po mundemi t’I zëmë në sasi të mëdha që ndoshtë t’i ngarkojmë me një vepër më të rëndë, por me ato mundësi që kemi mundohemi të mos I lëmë hapësirë sidomos që ka qenë disa pika në Ferizaj që rrinë ata dhe shesin. Të ardhmen kërkoj edhe nga qytetarët dhe nga mediat dhe të gjithë faktorët përveç instuticioneve që po e dimë që veç e kanë detyrë dhe obligim ligjor që të kenë këtë pjesë, të na dhënë informata, varësisht nga informatat që I marrim nga ju, besoni që ne në mënyrën më të shpejt do të reagojmë që këtë dukuri mos ta lëmë të marrë masa shqtësuese”, tha Emin Beqiri.

“Gjatë vitit 2019 nuk kemi pasur ndonjë ngjarje, incident kritik që ka rrezikuar jetën e qytetarëve tonë brenda zonës sonë të përgjegjësisë, gjithëherë duke iu falënderuar përkushtimit të zyrtarëve tanë në terren, normalisht dhe një bashkëpunim të ngushtë me të gjitha institucionet tona publike”,  tha Imer Kaqara.

Në fund të konferencës u nderuan me mirënjohje pjesëtarët e sektorëve të ndryshme të policisë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.