Ka  më shumë se  dy javë që udhëheqësi i Zyrës së Prokurimit në Ferizaj, Fehmi Reka, nuk është duke menaxhuar me këtë zyrë, pas ndryshimeve që ka bërë në këtë pozitë pushteti i udhëhequr nga Agim Aliu. Ndërrimi i udhëheqësit të Zyrës së Prokurimit në Ferizaj pa ndonjë paralajmërim, po vlerësohet shqetësues nga shoqëria civile, meqë ka të bëj me jotransparencë.

Kenan Gashi nga rrjeti i organizatave joqeveritare AVONET, thotë se për këtë ndryshim është dashur të njoftohet Kuvendi  Komunal  dhe qytetarët.

“Nuk kemi asgjë të veçantë se çka ka ndodhur dhe pse është tërhequr ky person apo është shkarkuar nga kryetari i komunës. Për fat të keq kemi një izolim total të institucionit dhe kjo mostransparencë ka treguar dhe tregon se as nuk janë të informuar institucionet siç janë Kuvendi, shoqëria civile dhe qytetarët, kështu që një izolim i tillë ka krijuar edhe mosinformimin e duhur. Ne presim ndryshimin pozitiv nëse ka ndodhur ndryshimi për shkaqe të angazhimeve apo ndryshimeve pozitive, por siç kemi informacione është se ka pasur pakënaqësi mes këtyre dy personave për çështje personale. Shoqëria civile ka dilema të vazhdueshme për qeverisjen e dobët, keqpërdorimin e parasë publike, por edhe mosrealizimin e objektivave”, tha Gashi.

Kurse, opozita në Ferizaj konsideron se ndërrimet e zyrtarëve komunal në pozita të caktuara po bëhen pa bazë ligjore. Gëzim Kokollari nga LDK-ja, thotë se sa herë që kryetari nuk po bie në ujdi me zyrtarët e vet për interesa personale, po i shkarkon ata.

“LDK konsideron se ndërrimet që janë bërë që nga fillimi janë  në kundërshtim të plotë me ligjin për shkak se personi që ka qenë dhe që e ka degraduar zotëri Aliu ka qenë një person profesionist i licensuar për këtë punë, por për interesa të tyre e ka bërë dikë tjetër dhe pikërisht edhe tani për interesa për ndarje të kulaçit të tortës siç duket janë prishur dhe kjo ka ndikuar që tani të emërohet një njeri tjetër në këtë pozitë. Megjithatë, ndërrimi i pozitave nuk i arsyeton veprimet e deritanishme të Zyrës së Prokurimit pasi ajo i përgjigjet direkt kryetarit, prandaj përgjegjës për të gjitha të bëmat e kësaj zyre mbeten përgjegjësi e kryetarit të komunës”, tha Kokollari.

 Lidhur me këtë çështje, Televizioni Tema tentoi të marrë një përgjigje nga komuna e Ferizajt, mirëpo ata nuk pranuan të flasin me arsyetimin se është herët të flitet për këtë. Edhe Fehmi Reka, nuk pranoi të flasë para kamerës, mirëpo tha se është larguar nga kjo pozitë pas një marrëveshje që kanë bërë me kryetarin Agim Aliu, por nuk tregoi se për çfarë marrëveshje bëhet fjalë.

Merret vesh se kryetari Aliu në vend të Rekës ka emëruar zyrtarin e Drejtorisë së Financave, Arsim Osmanin.

Të ngjashme

Të tjera