Kërkohet ndihmë financiare për Jetmir Vehbiun

25 vjeçari Jetmir Vehbiu nga fshati Prelez i Jerlive është diagnostifikuar me sëmundjen e leukemisë. Trajtimi e tij që nevojitet të bëhet jashtë vendit po kushton shumë shtrenjtë, shumë të cilën nuk mund ta përballoj familja, andaj qytetarët kanë marrë iniciativë për mbledhjen e fondeve.

Këshilli i fshatit prej nga vjen Jetmiri i ka dalë në ndihmë bashkëvendasit të tyre duke u mobilizuar në sheshin e qytetit për grumbullimin e të hollave për shërim jashtë vendit. Njëri ndër përfaqësuesit e këshillit të fshatit, Salih Ilazi,  tha se që nga fillimi i aktivitetit kanë pasur përkrahje nga të gjithë vullnetmirët dhe shpresojnë që deri në përfundim të aktivitetit të arrihet shuma e nevojitur 110.000 euro për shërim në Turqi.

 “30 mijë euro ka intervenuar ministria, 80 mijë euro i duhen si familje për t’i mbledhur. 80 mijë euro jo këta, por nuk ka familje që ka mundësi për t’i mbledhur dhe jemi dalë ne me iniciativën e fshatit dhe të gjithë kërkojmë të përkrahim këtë rast dhe t’i mbledhim dhe i lutem edhe qeverisë mos të vie puna të dalim ne dhe të maltretohemi ne kur këto duhet t’i heq qeveria këto raste të rënda e jo qytetarët, sepse ne po e shohim punën e të gjithëve. Në bazë të informatave që kam mundur t’i marrë 40 mijë euro kemi mundur t’i mbledhim, duhen edhe 40 mijë të mbledhen për Jetmirin. Kemi marrë iniciativën në fshat, kemi mbledhur rreth 25 mijë euro dhe kanë dhënë edhe donatorët jashtë fshatit, kujt i ka kushtuar zemra na kanë thirrë, kanë dhënë dhe mendojmë që do t’i mbledhim këto. Jemi në kontakt me Jetmirin, e kanë marrë e kanë dërguar në Turqi me mjetet e ministrisë sepse në mënyrë urgjente i janë lëshuar, tani nëse nuk mbledhen këto të holla Jetmiri nuk mund të bëj asgjë”, tha Salih Ilazi.

Avni Hetemi nga Këshilli i fshatit bëri thirrje tek të gjithë që me mundësitë e  tyre të ndihmojnë për këtë rast.

“Lus të gjithë qytetarët, ata që kanë mundësi të na ndihmojnë në këtë rast sepse me të vërtetë është një shumë e papërballueshme për familjen edhe për ne si këshill i fshatit. Ne në ato mundësi të tona si fshat kemi grumbulluar një pjesë por duhen ende. Shuma për Jetmirin kushton 110 mijë euro por edhe komuna na ka premtuar se do të mundohen, kemi informuar edhe Ministrinë e Arsimit, nëpër shkolla, të gjithë donatorët, ata që kanë mundësi, nëpër xhamia, qytetarë, çdokund ku të mundemi po mendojmë të ia grumbullojmë këto mjete dhe ta shërojmë Jetmirin që të kthehet sa më shpejt në gjirin tonë”, tha Avni Hetemi.

Aktiviteti për ndihmë financiare për të riun Jetmir Vehbiun ka filluar sot dhe do të vazhdojë deri të shtunën.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.