Organizata ”Caritas Kosova” do t’i dalë në ndihmë qendrës këshilluese e cila udhëheqet nga psikologia Arjeta Musliu, qendër kjo që është hapur për t’iu dialë në ndihmë përdoruesve të narkotikëve.

Përmes një momerandumi bashkëpunimi, ”’Caritasi” do t’i punësoj dy psikologe në këtë qendër.  Drejtori i kësaj organizate Don Viktor Sopi, tha se misioni i ”Caritas”-it është t’u dalë në ndihmë pikërisht këtyre qendrave.

“Caritasi i Kosovës në epiqendër të veprimit ka njeriun dhe ne kemi takuar Arjeta Musliun që ka këshillimoren për personat e kapluar nga mjetet narkotike, jemi munduar që të ndihmojmë me një psikologe dhe zëvendëspsikologe ku ato i trajtojnë rastet e tilla. Dinjiteti i njeriut është i barabartë me çdo njeri, ata në hapin e gabuar që kanë bërë është përgjegjësi e shumëfishtë prandaj “Caritasi” mundohet të jetë mbështetës edhe në këtë punë që bënë Arjeta”, tha Sopi.

Kurse, udhëheqësja e Qendrës Këshilluese ”Këshillimi”, Arjeta Musliu, u shpreh se kjo mbështetje ka qenë shumë e nevojshme, gjë që  e pret edhe nga organizata e institucione të tjera.

“Don Viktori një ditë na vizitoi dhe na premtoi se do të na ndihmojë, sinqerisht nuk e prita kaq shpejt se ka me ndodhë, për qendrën tonë çdo lloj mbështetje është e nevojshme duke e parë numrin e të interesuarve që po kërkojnë ndihmë dhe nevojat që i kemi për mbështetje si ekip për me u realizu ne si staf, mbështetjen që na e ka ofruar “Caritasi” e  vlerësoj shumë dhe ka qenë shumë e domosdoshme, mua më është lehtësuar shumë pasi dy paga janë mjaftë shumë për mua”, tha Musliu.

Musliu bëri të ditur se që nga hapja e kësaj qendre, nga këshillat që jepen aty, 11 persona janë distancuar nga përdorimi i narkotikëve.

“11 persona ia kanë dalur hapit të parë apo betejen e luftës së parë duke iu falënderuar dëshirës së tyre për të dashur vetën, janë 11 abstenues, madje i kemi aktivizuar edhe me punë ata, njëri nga ta ka filluar me punë, poashtu edhe një studentit ia kemi financuar studimet dhe është duke vazhduar ato, poashtu edhe një vajzë është punësuar në një veprimtari dhe mendoj që kjo është përkrahja”, tha Musliu.

Musliu tha se numri i përdoruesve të narkotikëve që kërkojnë këshilla është çdo ditë në rritje. Ajo tregoi se aktualisht aty janë duke u trajtuar 200 persona, kurse 100 të tjerë janë duke pritur në radhë.

Të ngjashme

Të tjera