Jo të gjitha bizneseve u ndalohet puna nëse respektojnë masat parandaluese


Shumica e bizneseve në Ferizaj vazhdojnë të qëndrojnë të mbyllura për shkak të virusit Covid-19.
Kryeinspektori i Ferizajt Ridvan Berisha, tha se në këtë komunë është duke u respektuar vendimi i qeverisë për mbylljen e veprimtarive ekonomike siç janë tregjet, qendrat tregtare, restorantet dhe kafeteritë. Sipas tij, përveç këtyre operatorëve, vendimi i qeverisë ua lejon operatorëve të tjerë që të punojnë, por duke respektuar gjithnjë masat për parandalimin e përhapjes së virusit.


“Ne si komunë vetëm një vendim kemi lëshuar ku kemi ndaluar tri tregje, kurse ministria ka lëshuar urdhëresë për zbatimin e masave ndaj veprimtarive ekonomike që lidhen me emërgjencën e shëndetit publik. Kjo shkresë është e datës 17.03.2020. Në këtë shkresë parashihet cilat subjekte nuk guxojnë të punojnë fare, është pika 3 ku thotë se duhet të mbyllen, restorantet, kafeteritë, baret, pabet qendrat tregtare, tregjet, kurse të tjerat mund të punojnë pjesa dërrmuese, por duke respektuar kushtet e pikës 1 që janë masat preventive, dorëzat, maskat dhe distanca”, tha Berisha.


E, një veprimtari që nuk është ndaluar nga qeveria qendrore, por nga ajo lokale, është shërbimi me kafe nga aparatet e kafesë. Berisha tha se këtë shërbim e kanë ndaluar, pasi rreziku i përhapjes së virusit është i lartë.


”Edhe këtë shitje e kemi ndal edhe përkundër faktit se ministria me urdhëresën në fjalë e ka lënë si mundësi që të punon, por duke pasur parasysh që në pika të karburantit, në furra të bukës, por edhe në ëmbëltore ku ka pasur aparate të tilla nuk është respektuar distanca dhe duke pasur parasysh rrezikun që mund të vie për mosrespektim të distancës, kemi marrë një vendim që edhe pikat e njëjta të mos punojnë. Levërdia nuk është e madhe, por rreziku është shumë i madh të infektohen përmes këtyre aparateve, sepse mund të manipuloj një person i infektuar dhe në momentin që preket nga persona të tjerë përhapja e virusit është shumë e madhe”, Berisha.


Kryeinspektori i Ferizajt Ridvan Berisha, tha se janë duke respektuar vendimin e qeverisë për t’i mos i gjobitur bizneset të cilat janë të hapura. Ai njoftoi se deri më tani inspektorët e Ferizaj nuk kanë gjobitur asnjë biznes që ka zhvilluar punën, por gjoba kanë shqiptuar për manipulime me çmime, veçanërisht tek marketet kur çmimi i artikujve në raft ka qenë ndryshe nga ai në arkë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.