Demiri: Situata politike në vend, fyerje e rëndë për qytetarët


Përveç situatës me koronavirusin, nga dje është krijuar edhe një situatë e re politike në vend, pas paralajmërimit të Lidhjes Demokratike e Kosovës për inicimin e mocionit të mosbesimit ndaj qeverisë.
Analisti ferizajas Afrim Demiri, thotë se në tërë botën krijohen armëpushime në raste të jashtëzakonshme, kurse në Kosovë po ndodhë e kundërta.


“Në këtë kohë pandemie çdo politikë që zhvillohet është politikë virusale, dua të them se faktikisht është një politkë joinstitucionaliste dhe është politikë vetëshkatërruese. Automatikisht paramendimi na shkon aty se pikërisht ata që janë thirrur në politikë institucionaliste e bën hapin jo institucional. Këtu është një mllef i gjithë qytetarëve për arsye se në këtë kohë kur pandemia rrezikon me përmasa globale unë mendoj se i vetmi mision i njerëzimit është parandalimi i saj dhe për këtë mendoj se asnjë politikë që zhvillohet tash nuk është parimore. Bota njeh shumë armëpushime në kohë pandemie, por edhe me rastin e festave gjithëbotërore armëpushimi gjen shprehi dhe gjest njerëzor, e në këtë rast kur ne jemi ende në fillim të pandemisë dhe ka paralajmërime që ka mundësi të zhvillohet në mënyrë negative, kjo tregon papjekuri politike”, tha Demiri.


Demiri konsideron se kjo është fyerja më e madhe që klasa politike po ua bën qytetarëve në këtë kohë pandemie.


“Ata më tepër po përngjajnë në gjela, në pleh sesa në krerë politikë, kjo është një revoltë jo vetëm e imja që po e përdori, por kjo është grumbulluar nga momenti i kësaj situate politike që u krijua. Nuk kam ndonjë iluzion që qeveria do të bënte më të mirën, por qeveria është një shtyllë institucionale që beson qytetari, nëse rrënohet kjo shtyllë atëherë çka do të bëhet, t’i dorëzohemi koronavirusit, atëherë ku mbetet ndërgjegjia njerëzore. Unë mendoj që kjo është fyerja më e rëndë që u është bërë qytetarëve dhe po del që klasa jonë politike është e kalbur. Edhe në Siri ka rënë intensiteti i luftës për shkak të virusit, në Itali ka 4 mijë në ditë të infektuar, nëse ne e përjetojmë një situatë të tillë ku do të fshehen politikanët tanë pastaj dhe se di a meritojnë të flasin pastaj në emër tonë”, tha Demiri.


Mocioni i mosbesimit ndaj qeverisë është inicuar pas vendimit të kryeministrit Albin Kurti për shkarkimin e Agim Veliut nga posti i ministrit të Punëve të Brendshme.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.