400 raste kontakti nga Ferizaj presin të testohen nga IKSHPK-ja

Në komunën e Ferizajt deri më sot numri i të infekturve me koronavirus ka shkuar në 90.
Kryetari i komunës së Ferizajt Agim Aliu, tha se janë identifikuar rreth 400 persona që kanë pasur kontakte me të infektuarit dhe janë në listën e Institutit Kombëtar të Shëndetësisë Publike për t’u testuar, edhe pse gjendja e tyre është stabile.
Megjithë numrin e madh të të infektuarve, Aliu tha se nuk ka nevojë për panik.


“Nuk ka nevojë për ndonjë alarm apo që të krijohet përshtypja se kemi një situatë alarmante në Ferizaj, përkundrazi është një situatë krejtësisht nën kontrollë, ne kemi bërë gati edhe një listë të shtuar me persona kontakti që presin për t’iu bërë testet, janë afër 400 persona të cilët janë në listën tonë dhe në mundësinë kur është e mundur të bëhet testi për këta persona do të bëhet, por këta nuk duhet të ndjejnë aspak shqetësim pse nuk janë të ftuar nga Instituti për teste sepse tashmë numri në Kosovë është mbi 6 mijë kontakte dhe nuk është e mundur që të gjithëve t’iu bëhen teste me shpejtësi”, tha Aliu.


Aliu ripërsëriti thirrjen e tij që komuna e Ferizajt të hiqet nga karantina.


“Unë po besoj se ka nevojë që të spostohet policia në kuptimin që më shumë të jenë brenda hapësirës territoriale për të parë se a është duke u respektuar masa e kufizimit të lëvizjes dhe kjo është arsyeja që të hiqet karantina sepse vet respektimi në masën e madhe i vendimeve të qeverisë për kufizim të lëvizjes është karantinë në vete, prandaj edhe shfrytëzimi i këtyre resurseve policore duke u hequr nga hyrje-daljet nga Ferizaj do të mundësonte më shumë kontrollin e qytetarëve”,tha Aliu.


Aliu tha se Ministria e Shëndetësisë është duke e shqyrtuar kërkesën e tij për vënien në funksion të objektit të Insitutit të Shëndetit Publik në Ferizaj, në të cilin planifikohet të trajtohen të infektuarit me Covid-19 nga komuna e Ferizajt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.