Gjenerali Powell: Trump po na fyen nëpër botë

Në një intervistë ekskluzive për emisionin “State of the Union” të CNN-it, ish-sekretari i shtetit të SHBA-ve, gjenerali Colin Powell u shpreh se më 3 nëntor, ai do ta votojë kandidatin demokrat Joe Biden për President të ardhshëm të SHBA-ve.  Në këtë paraqitje televizive,  gjenerali Powell ndër të tjera theksoi se “ne kemi kushtetutë, të cilën duhet ta respektojmë, ndërsa presidenti ynë është duke u larguar nga ajo”. “Njerëzit po e kuptojnë se Trump është i rrezikshëm për vendin tonë”- u shpreh Powell.

   Në vazhdim po i publikojmë disa thekse nga intervista e tij:

      “Pajtohem me deklarimet e Gjeneralit Matis, shikoni si presidenti ynë po synon të na përçajë: “T’i harrojmë emigrantët, ta vendosim barrierën me Meksikë. Harrojeni këtë, ta bëjmë këtë”  

     Ai po na fyen nëpër botë.  Ai është bërë sulmues i aletaëve tanë, ai nuk po e merr parasysh se cila është politika jonë e jashtme,  dhe tani ajo po ndikohet nga veprimet e tij. Pajtohem me gjeneralin Allen dhe me të gjithë ish-kolegët e mi;   

Mos  harroni, janë bërë 25 vite që kur  kam dalur nga ushtria, dhe i shikoj të gjithë ata nga afër, sepse asokohe  ishin nën-oficerë kur unë e lashë shërbimin.  Mburrem me veprimet e tyre, mburrem se e kanë marrë përsipër rrezikun, që të flasin me sinqeritet, për tua thënë të vërtetën atyre që nuk po e flasin atë.”

       “Jemi në një pikë të kthesës. Partia Republikane dhe Presidenti e menduan se mund të jenë imun, dhe të flasin çfarëdo që ua pret mendja.  Aq më keq që kongresi vetëm po qëndron në vend, dhe në asnjë formë nuk i rezistoi veprimeve të Presidentit. Një fjalë që duhet ta përdor për punën e tij gjatë këtyre viteve, është fjalë që kur nuk do ta përdorja më herët, kurrë nuk do ta përdorja për 4 presidentët e kaluar për të cilët kam punuar. Ai po rren! Ai po për rren për gjëra të ndryshme. Dhe po i  shkrepë, sepse njërëzit nuk po i kërkojnë llogari.  

Presidenti George H. Bush dhe Gjenerali Colin Powell gjatë një pres konference në Kennebungport, Maine, 23 Gusht 1990

Gjenerali 83 vjeçar Colin Powell është republikan dhe ka qenë sekretar i shtetit në administratën e Presidentit George W. Bush nga viti 2001 deri më 2005, ndërsa  në perudhën  1989 -1993 ka kryer detyrën e shefit të shtatmadhorisë së ushtrisë amerikane.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.