Të gjitha aktivitetet kulturore që Drejtoria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit në Ferizaj kishte paraparë që të mbahen gjatë këtij muaji janë anuluar.

Udhëheqësi i Sektorit të Kulturës në këtë komunë Sabri Pajaziti, tha se një vendim të tillë e kanë marrë për shkak të pandemisë Covid-19.

“Më 2 qershor fillojmë me ekspozitën tradicionale që në 10 vitet e fundit është bërë traditë, më pas është “Ora e Astritit’’, janë koncertet e ndryshme, shfaqjet premierë, shfaqjet mysafire dhe të gjitha janë anuluar, por me rekomandimet e Institutit dhe instancave të komunës i kemi anuluar të gjitha aktivitetet edhe kulturore edhe rinore”, tha Pajaziti.

Pajaziti tha se pandemia Covid-19 nuk ka lënë pa e dëmtuar edhe kulturën.

“Është evidente se një varg aktivitetesh janë anuluar, shumë aktivitete letrare janë anuluar, shumë koncerte e shumë shfaqje teatrale. Natyrisht se kjo pandemi e ka dëmtuar edhe kulturën, por është një gjë që ka përfshirë thuajse gjithçka dhe ne jemi pajtuar me këtë”, tha Pajaziti.

Aktivitete nuk do të ketë as në Ditën e Çlirimit të Feriajt, përveç homazheve në Kompleksin e Varrezave të Dëshmorëve në Ferizaj.

Të ngjashme

Të tjera