Sot, në Ditën e Çlirimit të Kosovës, edhe subjekti politik Lëvizja Vetëvendosje feston ditëlindjen e 15.
Sipas udhëheqësve të kësaj partie në këtë qytet dhe anëtarëve të saj, UÇK-ja lindi për ta çliruar vendin nga okupimi, ndërsa Vetëvendosje për ta çliruar Kosovën nga krimi e korrupsioni.\


“Në të njëjtën ditë ne si LVV festojmë përvjetorin tonë dhe fryma që e ka lëvizja është populli dhe veprimet që kemi pasur si opozitë i kemi pasur edhe në qeverisje që është një qeverisje e paparë që ka qenë ndonjëherë dhe sigurisht që do të kthehet shpejt me zgjedhjet që do të mbahen”, tha Valon Ramadani, kryetar i LVV-së në Ferizaj.


“Për ne është festë e dyfishtë, festohet çlirimi i Kosovës dhe festohet 15 vjetori i themelimit të LVV-së, një atribut sigurisht i jepet dëshmorëve që ne me jetu lirshëm duke mos harruar edhe faktorin ndërkombëtar që ka ndihmuar, mirëpo unë mendoj se ky ka qenë çlirimi i parë nga okupatori serb, kurse çlirimi i dytë që është koncepti i LVV-së për të luftuar krimin dhe korrupsionin që ka qenë i instaluar në sistemin serbo-sllav që ëshët vazhduar edhe më tutje nga partitë politike”, tha Dimal Basha, LVV.


“Për mua kjo datë i ndërlidh dy momente interesante, edhe data e themelimit të Vetëvendosjes edhe data e çlirimit të Kosovës, datë e rëndësishme ku shumë gjenerata kanë dhënë kontributin më të çmueshëm, jetën e tyre. Qytetarët kanë arsye të shumta që mos të jenë të kënaqur me arritjet e shtetit tonë pasi me plot të drejtë nuk janë të kënaqur pasi kemi pritur shumë më shumë në formimin e shtetit dhe në njëfarë forme shpresa e vetme e qytetarëve është tek Lëvizja Vetëvendosje”, tha Enver Haliti nga LVV.


Përvjetorin e 15 të themelimit, Lëvizja Vetëvendosje e ka festuar me një tubim të organizuar në sheshin “Skënderbeu”,në Prishtinë.

Të ngjashme

Të tjera