Vetizolohen drejtorët e drejtorive komunale në Ferizaj

Në komunën e Ferizajt aktualisht janë 21 raste aktive me koronavirus. Në mesin e tyre gjatë ditës së djeshme është konfirmuar edhe drejtori i Infrastrukturës komunale, Arbër Bytyqi, i cili tashmë është në vetizolim.

Zëdhënësi i  komunës së Ferizajt Albion Sherifi, thotë se përveç  Bytyqit, në vetizolim ndodhen edhe drejtorë të tjerë të drejtorive, si dhe zyrtarë të komunës me të cilët drejtori i Infrastrukturës ka pasur kontakt.

“Ditëve të fundit kemi pasur shtim të rasteve aktive të konfirmuara me COVID-19. Kemi pasur edhe drejtorin e Infrastrukurës të konfirmuar pozitiv dhe si masë siguruese dhe në bazë të rekomandimeve stafi politik, përkatësisht drejtorët e drejtorive dhe stafet e tjera që kanë qenë të afërta në kontakt me drejtorin e Infrastrukturës, janë dërguar në vetizolim, priten këto ditë testimet që të dimë gjendjen me të infektuarit potencial”, tha Sherifi.

Vetizolimi i drejtorëve për dy javë, Sherifi thotë se nuk do ta pengojë punën e ekzekutivit.

“Do të ketë kufizim të aktiviteteve, por jo ndërprerje të aktiviteteve, drejtorët e drejtorive kanë stafet e tyre brenda drejtorive, do të punohet edhe online në mënyrë që procesi i punës të mos ndërpritet, kështu që nuk shoh që do të ketë ndonjë boshllëk.  Të gjitha obligimet tona do të kryhen me kohë”, tha Sherifi.

Të prekurit me COVID-19 nga kjo komunë janë duke u trajtuar në Spitalin Rajonal të Ferizajt. Drejtori i këtij spitali Jeton Zeqiri, thotë se për momentin në Spitalin e Ferizajt është i shtrirë vetëm një pacient, i cili po trajtohet me oksigjeno-terapi.

 “Ne si menaxhment i Spitalit të Përgjithshëm kemi bërë zhvendosjen e Repartit të Pediatrisë për arsye se aspekti fizik i kësaj hapësire na mundëson të ketë më pak qasje me repartet e tjera. Ne në 24 orëshin e fundit kemi pasur 5 raste të dyshuara dhe sot në mëngjes janë testuar, të tjerët janë liruar për shkak të gjendjes  stabile për vetizolim, kurse një rast është i hospitalizuar i cili ka nevojë për suport oksigjeni, ndërsa dy rastet e tjera që janë të konfirmuara janë në përmirësim e sipër, vijnë e marrin terapinë dhe lirohen në shtëpi”, tha Zeqiri.

I vetmi problem që kanë për të menaxhuar situatën, Zeqiri thotë se është mungesa e infektologëve dhe pulmulogëve.

“Kemi numër të vogël të specialistëve, konkretisht infektologëve dhe pulmulogëve, por jemi munduar me rregullu këtë çështje ku infektologun dhe pulmulogun e kemi  lënë çdo ditë prej orës 7:00 deri në orën 15:00 si mbikqyrës, ndërsa pjesa tjetër e kujdestarive mbulohet nga specialistë të lëmive të  tjera përkatëse. Me oksigjen furnizohemi nga SSHUK-ja, kemi sasi të mjaftueshme, nuk kemi problem me elemente të tjera përcjellëse medikamentoze, por nëse rritet numri dhe që unë besoj se do të rritet, do ta aktivizojmë planin B që është funksionalizimi i Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik te zona e pishave dhe besoj që bashkërisht me komunën dhe ministrinë do ta funksionalizojmë me numër të shtretërve dhe pajisjeve të tjera përcjellëse”, tha Zeqiri.

Në nivel vendi numri i të infektuarve ka shkuar në 2677, ndërsa numri i të vdekurve në 49.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.