Vazhdon seanca gjyqësore ndaj ish-drejtorit Faik Grainca

Në Gjykatën Themelore të Ferizajt ka vazhduar seanca gjyqësore ndaj ish-drejtorit të Urbanizmit Faik Grainca, i akuzuar për flasifikim të dokumentit dhe keqpërdorim të detyrës zyrtare gjatë hartimit të Planit Zhvillimor Komunal të Ferizajt 2017-2025.

Graincës edhe sot iu parashtruan pyetje nga pala e dëmtuar, në këtë rast, Imri Haliti, banor i rrugës “Astrit Bytyqi” në Ferizaj.

“Çka keni dashtë me bë me pronat e tona ku pa na pyetur shtëpinë time personale 70% e keni shndërruar në ndërtim të lartë, kurse 30% ndërtim të ulët, kështu e keni paraparë me draft?”, tha Haliti.

“Unë nuk e kam paraparë, unë kam qenë drejtues i komisionit së bashku me drejtor të drejtorive dhe kryetarin. PZHK nuk është dokument i imi, por i komunës si dhe PZHK nuk flet për përqindje, por këtë e bëjnë hartat zonale”,u përgjigj Grainca.

Atëherë, kush është personi që ma ka shkatërru shtëpinë?”, pyeti Haliti.

Është Kuvendi Komunal”, u përgjigj Grainca.

Haliti, më tutje e pyeti Graincën përse ndryshuan mendje për ta lënë anën e majtë të rrugës “Astrit Bytyqi” në ndërtim të ulët, edhe pse në draft e kishin planifikuar për ndërtim të lartë.

“A keni pasur njohuri që është hequr nga ndërtimi i lartë brezi i majtë i rrugës, kurse vetëm pronën tonë që është 5 metra larg saj e bëtë ndërtim të lartë?”, pyeti Haliti.

“Kjo ka ndodhur pasi kemi parë që Lagjja e Re ka qenë e rregulluar me plane të detajuara të para disa viteve”, tha  Grainca.

Edhe në këtë seancë Grainca u pyet se a kanë qenë të njoftuar asamblistët e Kuvendit Komunal të Ferizajt për peticionet e banorëve të rrugës ”Astrit Bytyqi”, kur është miratuar Plani Zhvillimor Komunal i Ferizajt.

“A kanë qenë në dijeni, apo a janë njoftuar anëtarët e Kuvendit për peticion, apo a e kanë pasur në dorë peticionin e qytetarëve”, pyeti Haliti.

Peticioni nuk i është drejtuar Kuvendit, por i është drejtuar komsionit  për hartimin e PZHK-së, kështu që nuk ka pas nevojë absolutisht me i pas Kuvendi peticionet, por në seancën kur është aprovuar PZHK-ja unë i kam njoftuar të gjithë delegatët për ekzistimin e këtij peticioni që është dëshmuar edhe në CD.   Nëse iu keni drejtuar me peticion Kuvendit, atëherë ka qenë kompetencë e kryesuesit dhe jo e imja”, tha Grainca.

Seanca e gjyqësore e radhës e ndaj ish-drejtorit të Urbanizmit Faik Grainca, u caktua të mbahet më 17 korrik.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.