Policia e Ferizajt paralajmëron gjoba për mosrespektim të masave mbrojtëse

Bartja e maskave nga të gjithë qytetarët jashtë shtëpive të tyre, si dhe mbajtja e distancës fizike prej 2 metrave në ambiente të përbashkëta jashtë shtëpive apo banesave,  tashmë është bërë obligative në vend.

E, për shkelësit e këtyre masave, në bazë të ligjit për parandalimin dhe luftimin e sëmundjeve ngjitëse, gjobat do të sillen  prej 250 euro deri në 1 mijë euro për personat fizik, kurse për personat juridik gjobat do të fillojnë nga 3 mijë deri në 8 mijë euro.

Maliq Muharremi, zyrtar i inspektoratit komunal në Ferizaj, thotë se qytetarëve të cilët nuk e respektojnë Manualin e Qeverisë do t’u ngritet kallzim penal, ndërsa për të monitoruar zbatimin e këtyre masave, ai njoftoi se nga sot janë angazhuar edhe 3 inspektorë të tjerë nga Ministria e Shëndetësisë.

 “Qysh dje është nxjerrë një vendim i ri nga Qeveria e Kosovës, inspektorati komunal i Ferizajt është vënë në zbatim të këtij vendimi, një ndër masat e reja të këtij vendimi është distanca rigoroze ndaj të gjithë personave në lokalet e qytetit, bartja e maskës është bërë e obligueshme dhe ne si inspektorat jemi ënë në zbatim të këtij vendimi dhe në bashkëpunim me Policinë e Kosovës jemi duke i obliguar të gjithë qytetarët që të kenë maska dhe që t’iu përmbahen masave që i parasheh Manuali i shëndetësisë”, tha Maliqi.

Më rigoroz për zbatimin e këtyre masave siç duket do të jenë Policia. Drejtori i Policisë për Rajonin e Ferizajt, Emin Beqiri, tha se më nuk do t’ua tërheqin vërejtjen qytetarëve e biznesve të cilët nuk i respektojnë vendimet e marra nga Qeveria e Kosovës në kuadër të luftimit të pandemisë COVID-19, por direkt do të nisin me gjoba.

“Nga takimi i sotëm që patëm me komandantë të stacioneve kemi pasur fokus vendimet e Qeverisë që ka marrë në luftë me pandeminë që përmban bartjen e maskave, mostubimi i qytetarëve më shumë se 50, në restorante e kafeteri të jetë hapësira e jashtme në të kundërtën bashkërisht me inspektoratin do t’iu japim gjoba, tani unë personalisht me komandantin dhe policë do të dalim në terren, në shesh, nëpër kafeteri për të tërhequr vërejtjen që do të jetë vërejtja e fundit, do të jemi të pa kompromis në këtë drejtim”, tha Beqiri.

Ndër masat e reja për mbrojtje nga COVID-19 të miratuara dje nga Qeveria e Kosovës, përveç bartjes së maskave, obligative është edhe vendosja e dezinfektuesve nëpër institucione në vende të qasshme për qytetarë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.