Fshatrat e Ferizajt në hall nga mushkonjat

Banorët e fshatrave të Ferizajt ka disa ditë që nuk po munden të gjejnë qetësi nga mushkonjat.

Xhevat Sallahu, përfaqësues i fshatit Zllatar të Ferizajt, thotë se ndihen të rrezikuar nga mushkonjat meqë ato përhapin sëmundje të ndryshme, e sidomos në këtë kohë pandemie kur rreziku është më i shtuar.

”Këto ditë kemi ankesa të banorëve për shumë mushkonja që nuk mbahet mend që kanë qenë kaq shumë agresive dhe infektuese, prandaj unë kam kontaktu edhe me kryetarin e komunës që të filloj dezinsektimi i hapësirave dhe mendoj që dezinsektimi duhet të bëhet nga ajri dhe jo me vetura pasi problem që mund të zgjidhet ky problem nëse nuk bëhet nga ajri”, tha Sallahu.

Edhe përfaqësuesi i fshatit Sojevë Sylejman Syla, thotë se janë në hall me mushkonjat, madje si pasojë e tyre disa banorë kanë kërkuar edhe trajtim mjekësor.

“Ka më shumë se një javë që kanë filluar me u shfaq me të madhe, është shumë shqetësim pasi nuk po mundemi as jashtë me dalë, as me i hap dritaret pasi janë bërë të padurueshme, ka raste që po duhet me i dërgu njerëzit edhe tek mjeku për shkak të tyre”, tha Syla.

Në Inspektoratin e komunës së Ferizajt thonë se kanë pranuar shumë ankesa nga banorët e fshatrave për shqetësimet që janë duke i pasur nga këto insekte, prandaj këtë të mërkurë do të nisin të bëjnë dezinsektimin hapësinor në të gjitha fshatrat e Ferizajt.

“Inspektorati  nga java e kaluar ka monitoruar kompaninë e kontraktuar nga komuna që bënë dezinsektimin e hapësirave publike, gjatë vikendit kemi përfunduar gjithë qytetinm ndërsa nga dita e mërkurë fillon dezinsektimi në të gjithë fshatrat e Ferizajt”, tha Maliq Muharremi, inspektor.

Sipas shkencëtarëve, mushkonjat shkaktojnë gati gjysmë milioni vdekje çdo vit për shkak të sëmundjeve të ndryshme që ato transmetojnë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.