Në Gjykatën e Ferizajt vazhdon gjykimi i Faik Graincës

Në Gjykatën Themelore të Ferizajt, vazhdoi edhe sot seanca gjyqësore ndaj ish-drejtorit të Urbanizmit të Ferizajt Faik Grainca, i cili akuzohet se ka falsifikuar dokumente zyrtare dhe ka keqpërdorur pozitën zyrtare gjatë miratimit të Planit Zhvillimor Komunal të Ferizajt.

Graincës edhe në këtë seancë iu parashturan pyetje nga pala e dëmtuar.

Bekim Haliti kërkoi nga Grainca të sqaroj se kush ishte inicues që të bëhet revidimi i zonës  tetë të qytetit,  duke e akuzuar Graincën se që nga viti 2015 kur i ka dhënë leje ndërtimore të afërmve të tij për të ndërtuar një objekt shumëkatësh në një parcelë skaj rrugës ”Astrit Bytyqi”, ka nisur të bëj kamuflime me dokumentet zyrtare.

Kush e ka inicu planin për revidimin e zonave?”, pyeti Haliti.

“Ndryshimet  e planeve i bën kryetari i komunës, ai kërkon që të realizohen përmes drejtorisë, pastaj merr vendim Kuvendi”, u përgjigj Grainca.

“Fakti flet diçka tjetër se inicimi për revidimin e planeve rregulluese është bërë nga Faik Grainca, i nënshkruar, bëhet fjalë për propozim -vendim për  inicimin e ndryshimit të planit rregullues zona e 8 që dëshmon se është inicuar nga Faik Grainca e jo siç deklaruat më herët”, tha Haliti.

“Asnjë dokument nuk mundet me hy në Kuvend pa e nënshkru kryetari”, tha Grainca.

“Këtu nuk ka nënshkrim të kryetarit, por të nënkryetarit Xhavit Zariqi”, u shpreh Haliti.

Pas pyetjeve për ngjarjet e vitit 2015, Haliti kaloi tek viti 2017, saktësisht në periudhën e hartimit të Planit Zhvillimor Komunal.

“Çfarë mund të thoni ju që për ta marrë pëlqimin prej ministrisë keni dërguar paraprakisht raportin e diskutimit publik duke shkruar se ka qenë prej datës 22.06.2017 deri më datën 22.07.2017, mirëpo ju personalisht njoftimin për qytetarë  e keni bërë me data krejt tjera, unë e kam njoftimin e drejtorisë të nënshkruar nga ju ku shkruan se njoftimi publik fillon nga data 22.06.2017 deri 01.07.2017 “, pyeti Haliti.

”Kam harru, nuk e di saktësisht, por e di që afatin e parë e kemi caktu në marrëveshje me ministrinë, pastaj ministria na ka thënë meqë është një dokument i rëndësishëm është mirë me vazhdu edhe për 15 ditë dhe ne e kemi vazhduar“, tha Grainca.

“I akuzuar a mundesh me na tregu se si është e mundur që gjithë këto gabime për zonën 8 rruga “Astrit Bytyqi”, ndryshime në data në diskutime publike, ndryshime e gabime në data në peticione  e shumë të tjera, si është e mundur kjo, pse vetëm në rrugën “Astrit Bytyqi”, pyeti Haliti.

“Gabimet janë normale, gjithkush mund të gaboj, mund të gabohet edhe këtu në proceverbal dhe të shkruhet ndonjë datë gabim”, tha Grainca.

E, në pjesën e dytë të kësaj seance gjyqësore, Haliti nuk mori shumë përgjigje në pyetjet e tij, meqë Grainca pothuajse në secilën pyetje tha se është përgjigjur më parë.

 Seanca e radhës u caktua për 1 tetor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.