Edicioni i dytë i Panairit të Librit është hapur sot në Ferizaj. Në këtë panair shkrimtarë dhe dhjetëra shtëpi botuese ekspozuan tituj të librave të ndryshëm.

Pjesëmarrësit e këtij panairi thanë se kjo është një mundësi e mirë që lexuesve t’ua sjellin librat sa më afër.

“Mirë është duke shkuar, sot është dita e parë dhe besoj derisa të përhapet lajmi se është panairi. Kemi diku rreth 30 tituj, kanë të bëjnë me biznes, psikologji, ka interesim të moshave të ndryshme, prandaj paniret janë reklamë e mirë dhe sidomos kur organizohen në qytete të ndryshme“, tha Jetmir Kërqeli nga shtëpia botuese “Buzuku dhe Pema”.

“Është shumë mirë, panairet janë mundësi e mirë për të gjithë edhe botuesit edhe lexuesit, ka ngritje të leximit të librit, nuk është keq, edhe pse duhet të jetë edhe më mirë”, tha Zymer Haliti.

Edhe lexuesit e mirëpritën këtë panair.

“Është një punë shumë e mirë që ia vlen të organizohet më shpesh, libri është arma më e fortë, nëse don me pas armë merre librin”, tha Mustafë Beqiri, vizitor i panairit.

“Po më vjen mirë që panairi po mbahet në Ferizaj, jam lexues i rregullt, jam fans i filozofisë, kështu që shikova se çka ka prej filozofisë, çmimi po duket i lirë, përveç që ka sasi të mjaftueshme edhe çmimet janë të mira, panairet gjithmonë janë mundësi e mirë për çdo gjë”, tha Flamur Sallahu, vizitor i panairit.

Pjesë e hapjes së këtij panairi ishin edhe figura politike. Zëvendësministri i Kulturës Halil Matoshi, tha se kjo ministri planifikon që të ndihmoj këtë sektor.

“Ministria  e Kulturës pos që  e ka mbështetur këtë aktivitet sivjet, 160 mijë euro i ka dhënë për autorët, botuesit, e shpërndarësit e librit, po ashtu planifikojmë që edhe 100 mijë euro  t’i investojmë në librin, sepse shkrimtari gjerman ka thënë libri është armë, merre në dorë”, tha Matoshi.

“Pandemia ka stopuar shumë procese dhe hapja e disa mundësive për aktivitete shtesë po besoj që është mirë për të gjithë edhe për dashamirët e librit, atyre të artit e kulturës dhe ky panair është mundësi e mirë për t’u takuar të gjithë së bashku”, tha Eliza Hoxha, deputete e Kuvendit të Kosovës.

“Kënaqësi të shohim se po ndërtojmë një kulturë të paraqitjes së mirë të librit, po vërehet qartë që qytetarët e duan librin, prandaj është detyrë e jona që t’ua sjellim librin më afër”, tha Gazmend Bytyçi, deputet i Kuvendit të Kosovës.

Kurse, udhëheqësja e Klubit Letrar ”De Rada” në Ferizaj, klub ky që është organizator i këtij panairi, kërkoi nga qytetarët që ta vizitojnë këtë panair.

“Unë i falënderoj të gjithë botuesit që i janë përgjigjur ftesës sonë që të jenë sot këtu që t’i ofrojnë botimet e tyre për lexuesit tanë, ndërsa qytetarët i ftoj që ta vizitojnë panairin, që të investojnë në këtë lëmi, të blejnë libra sepse ky është investimi më jetëgjatë që mund të bëhet”, tha Zyrafete Shala.

Panairi i Librit “Ferizaj 2020” do të qëndroj i hapur tri ditë.

Të ngjashme

Të tjera