Pas gati 8 muajsh sonte do të rikthehen shfaqjet teatrale, në teatrin e Ferizajt “Adriana”.

Drejtori i këtij institucioni kulturor  Fatmir Hyseni, thotë se shfaqja “Kontrolli dhe Makina e Dashurisë”, e regjisorit ferizajas Besim Ugzmajli, do ta rihap teatrin sonte.

Hyseni tha se nga sonte nuk do të ndalen shfaqjet në këtë teatër.

“Pas vendimit që të hapen teatrot menjëherë kemi filluar përgatitjet. Sonte dhe nesër është shfaqja reprizë “Kontrolli dhe Makina e Dashurisë” e regjisorit ferizajas Besim Ugzmajli, në javën tjetër do të jenë edhe tri shfaqje, ndërsa do të fillojnë edhe përgatitjet për shfaqjen e re. Në këtë muaj jemi pak të papërgatitur, por ne do të mundohemi që në muajin nëntor të kemi program mujor”, tha Hyseni.

Hyseni mendon se vendimi për rihapjen e teatrove do të duhej të merrej më herët, pasi mundësitë për t’u respektuar masat anti-covid janë shumë më të mëdha se kudo tjetër.

“Ne kemi qenë edhe më herët  që të hapen teatrot pasi të gjithë mendojnë se është ambient i mbyllur, por këtu kontrollohet më lehtë publiku pasi nuk qesim bileta në shitje më shumë se 40%, pra  e kemi nën kontroll, ndërsa pak më  e vështirë ose më të rrezikuar janë aktorët, pasi tek ta ka mundësi që mos të ketë distancë në skenë, por me një kujdes të veçantë besoj se nuk do të ndodhë asgjë”, tha Hyseni.

Institucionet kulturore në Kosovë u mbyllën në muajin mars, atëherë edhe kur u regjistruan rastet e para me koronavirus në vend, si masë për të frenuar përhapjen e virusit.

Të ngjashme

Të tjera