QKMF në Ferizaj ofron mamografi falas gjatë muajit tetor

Në kuadër të tetorit që  njihet si muaji i vetëdijësimit në luftën kundër kancerit të gjirit, në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Ferizaj edhe këtë vit gjatë këtij muaji ofrohet mamografia pa pagesë.

Në këtë qendër mjekësore thonë se interesimi  i grave është mjaft i lartë, edhe pse jo sikur viteve të kaluara.

“Interesimi i grave është më pak se viteve të kaluara për shkak të pandemisë, por nga gjysma e këtij muaji ka filluar më shumë interesimi i grave, diku në këtë muaj janë 52 ekzaminime që i kemi bërë, ndërsa diku 68 janë të lajmëruara që do ta bëjnë mamografinë. Ne sa mundemi me marrë vesh ka dyshime tek disa gra, prandaj sa më shumë që vijnë zbulohen më shumë raste“, tha Latife Krosa, teknike e mamografisë në QKMF.

Krosa u bëri thirrje grave që ta realizojnë mamografinë, meqë është metoda më e përshtatshme për zbulimin e hershëm të kancerit të gjirit.

“Çdo gjë më herët është më mirë, në vazhdimësi e kemi thënë se nëse zbulohet herët me mamografi vazhdon me trajtim dhe mundësitë e shpëtimit janë shumë të mëdha, prandaj i kisha lutur gratë që të vijnë ta bëjnë mamografinë pasi është shpëtim jete”, u shpreh Krosa.

Kanceri i gjirit është kanceri më i shpeshtë tek gratë. Ai mund të gjendet dhe tek burrat, por është shumë më i rrallë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220