Ndërprerja e rrymës prej 14 orësh shkakton telashe në Spitalin e Ferizajt

Pritën me orë të tëra për të realizuar rëntgene në Qendrën Kryesore të Mjekësisë Familjare në Ferizaj, por një gjë të tillë nuk mundën ta bëjnë meqë aparaturat ishin jashtë funksionit për shkak të ndërprerjes së energjisë elektrike.

Qytetarë të shumtë që prisnin për të marrë shërbime mjekësore kishte edhe në Spitalin e Ferizajt. Aty u munduan që përmes gjeneratorit t’iu dalin në ndihmë pacientëve, mirëpo ngarkesa e madhe e pamundësoi ndezjen e tij.

Drejtori i Spitalit të Ferizajt Jeton Zeqiri, thotë se shkaku i ndërprerjes  së rrymës shumë shërbime nuk janë kryer që nga ora 22:00 e natës së mbrëmshme, kur dhe është ndalur rryma.

“Ne kemi dy gjeneratorë që i kemi bashkërisht me QKMF-në, mirëpo për shkak të rritjes së shërbimeve dhe rritjes së aparaturës këta gjeneratorë e kanë të pamundur ta përballojnë një kapacitet të tillë, kështu që ne jemi duke u munduar që sallat e operacionit, gjinekologjia dhe shërbimet specialistike me emergjencë, ndërsa pjesët e tjera herë pas here kanë ndërprerje të rrymës”, tregoi Zeqiri.

Zeqiri thotë se për fat të mirë nuk kanë pacientë që janë të varur nga aparaturat, pasi kjo situatë do t’iu krijonte shumë telashe.

Fatmirësisht në institucionin tonë nuk kemi pacientë të varur nga aparatura, pasi një aparaturë e ka maksimumin 2 orë me bateritë e veta për aktivizim, kështu që do të ishte katastrofike po ta kishim një gjendje të tillë”, theksoi Zeqiri.

Gjysma e Ferizajt mbeti pa rrymë nga ora 22:00 e natës së mbrëmshme deri sot pas orës 12:00 të ditës, për shkak të, siç ka njoftuar KEDS-i, energjizimit të  kthinave të vendosura brenda nënstacionit Ferizaj III.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220