Nis stolisja e qytetit për festat e fundvitit, qytetarët shprehen kundër

Komuna e Ferizajt ka nisur ta stolis sheshin e qytetit me rastin e afrimit të festave të fundvitit.

Edhe pse sivjet këto festa do të festohen në rrethana pandemie, drejtori i Shërbimeve Publike në këtë komunë Arben Halili, thotë se pandemia është edhe një motiv shtesë për ta zbukuruar qytetin, meqë një gjë e tillë, sipas tij, do t’iu  ndihmojë qytetarëve ta largojnë stresin e përditshmërisë pandemike.

“Ky vit ka qenë më ndryshe, jeta ka qenë më ndryshe dhe pas analizave që kemi bërë kemi vendosur që të kemi dekorim të qyetit, mund të ketë arsyetime të ndryshme, por nga analizat që kemi bërë kemi arritur në përfundim se qytetarët kanë kaluar në faza të ndryshme edhe në kuptimin psikologjik e njerëzor dhe e kemi parë të arsyeshme që sado pak të sjellim gëzim  tek ta”, u shpreh Arben Halili.

Por, ndryshe mendojnë qytetarët. Ata shprehen se në këtë situatë me të cilën po përballet e gjitha bota, mjetet  që do të shpenzohen për stolisje të qytetit duhet të orientohen diku tjetër.

Rregullimi i qytetit është në rregull, por ka gjëra më të nevojshme për t’i shpenzuar, na ka mbetur spitali në gjysmë, e shumë gjëra të tjera, por ata e dinë më mirë“, tha Danush Kadriu.

“Mirë nuk është, por qeveritarët e dinë më mirë, se në kohë pandemie ato të ardhura kanë mundur diku tjetër më i dërgu“, tha një qytetar që nuk pranoi të prezantohet.

Ndërkaq, drejtori Halili thekson se shuma afër 10 mijë euro që është ndarë për të zbukuruar qytetin, është shumë e vogël për ta orientuar tjetër kund.

 “Kemi dëgjuar edhe zëra se nuk duhet bërë dekorimi i qytetit në mënyrë që këto mjete të shkojnë për familjet në nevojë, megjithatë shuma të cilën e kemi ndarë këtë vit ka qenë 9 mijë e 942 euro, paramendoni sa familje nevojtare kishim mundur me i rehatu në kuptimin e krizave, do të thotë është e pamundur”, tha Halili.

Komuna e Ferizajt për çdo vit ndanë shumën e njëjtë për ta stolisur qytetin në vlerë rreth 10 mijë euro, e po ashtu edhe mjetet dekorative vendosen gati se të njëjtat vit pas viti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.