Banorët e rrugës “Vëllezërit Gërvalla” në Ferizaj, saktësisht në vendin ku janë duke u zhvilluar punimet në projektin “Bashkimi i Qytetit”, ka disa ditë që janë duke u përballur me mungesë të ujit, për shkak të dëmtimeve që kanë ndodhur në gypin e ujit nga kompania që është duke i  kryer punimet në këtë projekt.

“Që tri herë radhazi nuk kemi ujë, një herë nuk kemi pas 48 orë, njëjtë edhe ditën tjetër kur ndodhi aksidenti këtu që humbi jetën punëtori, ndërsa edhe tani prej dje deri tani nuk kemi, besoni që  kam mbetur edhe në dush, kam hy me u pastru dhe kam mbet, është e patolerueshme me të vërtetë”, tha Fatime Zymberi, banore.

Drejtori i Infrastrukturës Arbër Bytyqi, thotë se probleme të tilla janë normale  në krahasim me  projektin madhor që është duke u realizuar.

“Këto janë normale në projekte të tilla, normalisht që gjatë punimeve kemi probleme të natyrës së tillë, aty është duke u zhvilluar projekti më i rëndësishëm i qytetit të Ferizajt dhe normalisht paraqiten telashe të tilla, aty kompania ka dëmtuar gypin e furnizmit me ujë të pijshëm dhe kjo ka qenë arsyeja që s’ka pasur ujë të pijshëm, pajisja ka qenë specifike dhe nuk ka mundur me u rregullu gjatë ditës së djeshme, mirëpo pajisja e dëmtuar ka qenë specifike, por po besoj që sot vetëm është porositur ajo pjesë dhe gjatë ditës do të rregullohet”, tha Bytyqi.

Nuk është hera e parë që punimet në projektin “Bashkimi i Qytetit” lënë pa ujë banorët e Ferizajt. Gypi kryesor i furnizmit me ujë të pijshëm ishte dëmtuar edhe në rrugën ”Madeleine Albright”  dhe afër qendrës së shitjes së IPKO-s. 

Të gjitha këto dëmtime, drejtori i Infrastrukturës  Arbër Bytyqi, tha se i faturohen punëkryesit.

Të ngjashme

Të tjera