Sesioni maratonik i dy dhomave të Kongresit amerikan për certifikimin e votave të kolegjit elektoral përfundoi në orën 3:37 të mëngjesit të sipas kohës lokale në Washington, duke pranuar 306 votat elektorale, me tëpër se të mjaftueshme, për të vazhduar me ceremoninë e inagurimit të Joe Biden si President i 46-të i SHBA-ve dhe Kamala Harris si nënpresidente, të caktuar për 20 Janar 2021.

   Ky sesion do të mbahet mend si një sesion historik, përkundër përpjekjes së grupeve të nxitura nga Presidenti aktual Donald Trump, që gjatë ditës së djeshme ta ndërprejnë punimet e dy dhomave duke hyrë dhunshëm brenda shtëpisë së demokracisë në Capitol Hill, me ç’rast katër persona humën jetën.

  Pas sesionit special në Kongres, presidenti aktual Donald Trump u prononcua se transferi i pushtetit do të jetë paqësor.

Të ngjashme

Të tjera