Çka mendojnë ferizajasit për vendimin e KGJK-së?

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve, ka njoftuar dje se 47 kandidatë për deputetë kanë probleme me ligjin për të garuar në zgjedhjet e 14 shkurtit.

Sipas Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, bazuar në përgjigjen e Këshillit Gjyqësor të Kosovës,   këta 47 kandidatë të cilët janë në listat e partive që janë paraqitur në KQZ, janë shpallur fajtorë për vepra penale me vendim të shkallës së prerë të Gjykatave në tri vitet e fundit dhe si të tillë mund të mos kenë të drejtë të garojnë në zgjedhje.

E, këtë vendim nuk e kanë mirëpritur qytetarët ferizajas të cilët fajësojnë institucionet e drejtësisë dhe KQZ-në se janë duke bërë manipulime.

Sipas tyre, krejt kjo është duke u bërë për të mos e lënë Albin Kurtin të vie në krye të qeverisë.

“Nuk është në rregull çka është duke bërë KQZ-ja, e ka humbur kontrollën komplet, e para e bënë për neve diasporën me telefon që kjo nuk është në rregull, ndoshta unë nuk e dëgjoj telefonin dhe ma humb të drejtën për votë. Ndërsa për këtë vendimin e fundit mos me i lënë në lista kandidatët është manipulim, nuk është në rregull aspak, e gjithë bota është duke qesh me neve. Deri sa të vie Albin Kurti e Vjosa Osmani kështu do të shkoj“, tha Sadri Shijaku.

“Nuk duhet me i heq kandidatët prej listës, por duhet me u heq ata që janë në gjykatë, asnjë mos me lënë, të gjitha gjykatat nuk janë duke punuar për popullin e Kosovës, ky vendim që është marrë ne nuk e pranojmë,  populli nuk e pranon, nuk vlen çka thotë një person,  nëse populli e zgjedh nuk vlen një person me dëgju çka thotë”, tha një tjetër qytetar i Ferizajt.

“Është  e padrejtë me u eliminu njerëzit që kanë merita, kuptohet për kë e kemi fjalën, për Albin Kurtin, është marri e Zotit me e eliminu, ai veprën e ka bërë, por  krejt kjo është bërë veç me eliminu Albin Kurtin se e kanë nuhatë që do të fitoj bindshëm”, tha Hysen Ahmeti.

“Albin Kurti duhet me qenë në listë, ata që mendojnë me heq atë duhet me u heq vet nga ato karrige që janë”, u shpreh një qytetar i Ferizajt.

Por, ka edhe nga ata qytetarë që thonë se vendimi i Këshillit Gjyqësor të Kosovës është i drejtë, pasi kandidatët që kanë vepra penale nuk duhet të jenë nëpër institucione.

“I kam përcjell mjaft mirë, vendim i drejtë, nuk i kisha lënë nëpër poste udhëheqëse personat që janë të dënuar, për mua është gjithçka në rregull, duhet me vazhdu edhe më tej kështu, kryeministri me u zgjedh i dënuar kjo është jonormale“, tha Jahir Sokoli.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve aprovimin apo refuzimin e certifikimit të subjekteve politike dhe kandidatëve të tyre, do ta bëj më së largu deri nesër.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220