27 pacientë me Covid-19 po trajtohen në Spitalin e Ferizajt

Rritjes së numrit të personave të prekur me koronavirus ditëve të fundit në Kosovë, nuk i ka shpëtuar as komuna e Ferizajt. Vetëm gjatë dy ditëve të këtij vikendi në këtë qytet u konfirmuan 34 raste pozitive, duke e çuar në 137 numrin e të infektuarve aktiv.

Drejtori i Spitalit Rajonal të Ferizajt Jeton Zeqiri, tha se si pasojë e rritjes së rasteve me Covid-19, në këtë institucion shëndetësor është rritur edhe numri i pacientëve të shtrirë.

“Situata është e menaxhueshme, është një rritje e lehtë, momentalisht në spital i kemi 27 pacientë që janë të hospitalizuar dhe gjendja e tyre e përgjithshme është relativisht stabile. Çdo ditë i kemi 10 pacientë që kërkojnë shërbime specialistike, kështu që ka filluar një rritje e lehtë. Siç e dini  ditëve të fundit kemi rritje të numrit të cilët janë pozitiv dhe kjo është shqetësuese për neve pasi pas 2 jave këta pacientë kanë me kërku nevojë mbështetëse për oksigjeno-terapi”, tha Zeqiri.

Zeqiri thotë se rritja e numrit të të infektuarve mund të shkaktoj sërish telashe në ofrimin e shërbimeve të tjera shëndetësore brenda këtij spitali.

“Spitali i Ferizajt i ka vetëm 70 shtretër të dedikuar për trajtim të Covid-19 dhe çdo rritje enorme  e numrit neve na shkakton probleme në organizim të punës, por edhe në mbylljen e shërbimeve të tjera që tashmë vetëm i kemi hapur dhe kjo është ajo problematika që neve na shkakton rritja e rasteve”, theksoi Zeqiri.

Gjatë ditës ekipi i Televizionit Tema provoi të marrë një prononcim edhe nga drejtoresha e Qendrës Rajonale të Shëndetësisë Publike në Ferizaj Sevdije Mehmeti, në lidhje me numrin e kërkesave për testime, por ajo nuk pranoi të flas me arsyetimin se është e zënë dhe se nuk ka informacione për numrin e testimeve që bëhen në institucionin që ajo drejton.

Derisa ekipi ynë qëndroi në këtë qendër, disa qytetarë kishin ankesa se ka mbi 10 ditë që kanë kryer teste, por që ende nuk janë lajmëruar për rezultatin.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220