Vendkalimet hekurudhore në Ferizaj pa sinjalizues e laura

Vetëm boria është sinjalizim se po kalon treni. E, për ata që nuk e dëgjojnë pasojat mund të jenë fatale.

Kështu  tash e sa kohë po qarkullon treni nëpër qytetin e Ferizajt, pa ndonjë laurë e cila do të sinjalizonte kalimin e tij. Ato janë larguar nga punëkryesi që po merret me punimet përgjatë hekurudhës.

Megjithatë, për të mos i rrezikuar këmbësorët dhe automjetet, taksistët që qëndrojnë afër Stacionit të Policisë në Ferizaj, vullnetarisht po i ndihmojnë qytetarët që të mos pësojnë ndonjë aksident nga treni, duke i paralajmëruar se ai e ka kohën e qarkullimit.

“Nuk ka barriera dhe në shumë raste veturat nuk munden me ditë nëse është duke kalu treni, pasi nuk ka sinjale e barriera dhe normal ka telashe. Shpesh edhe ne taksistët dalim i ndalim veturat, tash për momentin ditën nuk ka qarkullim por natën po”, tha Skender Papazi.

“Është rrezik çdo moment, nuk ka barriera. Madje, në një rast kam dalë unë vet i kam ndalë veturat se ka qenë duke ardhë treni me shpejtësi të madhe dhe shoferët në vetura nuk kanë pas mundësi me pa. Prej që kanë filluar me punime rrezik është”, tha Blerim Kadriu.

Udhëheqësi i Zyrës për Marrëdhënie me Publikun në Hekurudhat e Kosovës-INFRAKOS, Refet  Çitaku, i kontaktuar përmes telefonit, tha se nuk e di se kur do të rikthehen sinjalizuesit, meqë aty janë duke u realizuar punime.

“Meqenëse është duke u implementuar projekti sigurisht që aty çdo gjë e vjetër ka me u largu, në qoftë se punëkryesi i ka larguar ato nënkupton që ato i ka larguar pasi do ta bëj zgjerimin e punimeve aty, meqë aty sigurisht kanë  me u vendos rrethoja dhe mandej fillon vendosja e pajisjeve të reja. Nuk mund të flas për periudhën, ato mund të vendosen sot ose nesër ose pas një jave, ose mund të jetë një kohë pak më e gjatë varësisht projektit”, tha Çitaku.

Në shkurt të vitit 2018 është nënshkruar marrëveshja për rehabilitimin e Linjës Hekurudhore 10 të Kosovës ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, që kap vlerën 195,5 milionë euro, ku përmes modernizimit të hekurudhës nga Hani i Elezit deri në Fushë-Kosovë komplet linja do të jetë e izoluar, ndërsa shpejtësia e trenit do të jetë 120 kilometra në orë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220