LVV e Ferizajt kërkon të ndahen nga 100 euro për të porsalindurit

Meqë Kosova është i vetmi vend në rajon i cili nuk aplikon shtesa për fëmijë, Kuvendi Komunal i Ferizajt në shtator të vitit 2020  kur e kishte miratuar buxhetin për vitin 2021, kishte ndarë edhe një kod buxhetor përmes së cilit do t’iu ndaheshin nga 100 euro fëmijëve të porsalindur.

Ishte ky propozim i asamblistëve të  Lëvizjes Vetëvendosje, të cilët  tani po kërkojnë llogari nga ekzekutivi se për çfarë arsye ka ngecur zbatimi i këtij propozimi, por edhe i disa të tjerëve që ata kishin kërkuar të përfshiheshin në buxhet.

 “Në seancën e muajit shtator kur kishim projekt-buxhetin për vitin 2021, ne si grup i kuvendarëve duke pasur parasysh edhe kërkesat e qytetarëve siç është sigurimi i transportit për personat me nevoja të veçanta dhe atyre me sindromën Doën kemi kërkuar që të sigurohet nga një shumë simbolike prej 100 eurosh për fëmijët e sapolindur, kërkesa të cilat do të duhej të zbatoheshin që nga muaji janar, por që ende nuk kanë filluar të zbatohen. Ne do të kërkojmë në seancën e ardhshme nga drejtorët e drejtorive për të shikuar se çfarë ka ndodhur me këto kërkesa”, tha Evetare Azemi nga Lëvizja Vetëvendosje.

Nga ekzekutivi i Ferizajt thonë se shuma prej 100 eurosh për të posalindurit është duke u ndarë nga komuna, por vetëm për ata prindër të cilët bëjnë kërkesë për to, duke mos sqaruar asnjë detaj se si apo ku duhet të bëhet kërkesa për tërheqjen e këtyre mjeteve.

“Çështje të tilla që përfshihen në buxhetin e komunës së Ferizajt nuk i takojnë forcave politike që të bëjnë komente dhe t’i privatizojnë si çështje, këto janë linja buxhetore të miratuara nga Kuvendi i Ferizajt ku përfaqësim kanë të gjitha forcat politike, pra është një linjë buxhetore e miratuar dhe e propozuar dhe e hyrë në fuqi edhe nga ana e qeverisjes sonë lokale që ka të bëj me pagesën për të porsalindurit. Kjo linjë buxhetore është valide dhe funksionon në bazë të kërkesave që parashtrojnë prindërit për realizimin e pagesave“, tha Albion Sherifi, zëdhënës i komunës.

 Në Spitalin e Ferizajt brenda një muaji lindin mbi 200 fëmijë.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220