Bizneset dhe banorët e Prelezit protestojnë për shkak të problemeve me rrymë

Banorë dhe përfaqësues biznesesh nga fshati Prelez i Jerlive, protestuan para Kompanisë Kosovare për Distribuim me Energji Elektrike në Kosovë (KEDS) në Ferizaj.

Energjia e dobët elektrike që po u distribuohet atyre, po ua prishë makineritë dhe po ua pamundëson punën në mënyrë të rregullt.

Ata kërkuan një trafo që të mos dëmtohen nga energjia e dobët elektrike.

Përparim Bega, pronar i kompanisë “Bega” në Prelez, tregon se problemet me energjinë elektrike në këtë fshat kanë filluar qysh para pesë vjetësh. Mirëpo, pavarësisht ankesave, Bega thotë se nuk po përfillen.

“Të gjithë jemi me stabilizatorë të rrymës. Kemi bërë ankesa shumë herë dhe nuk na kanë marrë parasysh kurrë. Jemi mundu ta bëjmë një protestë që ta bëjmë një zgjidhje. Kemi bërë edhe ankesë e peticion  20 biznese. Zgjidhje për ne është të na sjellin një trafo, jemi diku 25 biznese. Kemi pasur probleme, nuk kemi mund me i ndezë kompjuterët. Nëse nuk i ndezim nuk mundemi me shit, por as me tatimu mallin”, tha Përparim Bega.

20 kompanitë që protestuan sot, kanë dorëzuar edhe një peticion me shkrim në KEDS. Ata thonë se nëse kërkesat e tyre vazhdojnë të mos merren parasysh, javën tjetër përsëri do të organizojnë protestë.

Skender Azemi, banor i Prelezit thotë se përveç tensionit të ulët, probleme kanë edhe me shtyllat elektrike.

Shpresa për zgjidhjen e problemit u rrit gjatë zhvillimit të protestës, kur protestuesit u ftuan në takim me zyrtarë të KEDS. Por takimi nuk doli të jetë i frytshëm.

Përfaqësuesi i protestuesve në takim, Imri Azemi, tregon se u takuan me një zyrtar të KEDS-it, por prapëseprapë kërkesa e tyre për trafo nuk u plotësua.

“Ne ishim, biseduam me zëvendësin, jo me kryesorin. Unë tha nuk mundem me bë asgjë, duhet me e shqyrtu edhe kaq punë na mbetë me të. Ne kemi me vazhdu protestën deri në fund”, tha Imri Azemi.

Televizioni Tema tentoi të marrë një deklaratë edhe nga zyrtari i KEDS-it në Ferizaj, i cili i priti në takim protestuesit, por ai nuk pranoi të deklarohet para kamerës.

Ndërkaq, zëdhënësi i KEDS-it, Viktor Buzhala në një përgjigjie me shkrim për Tv Tema, thotë se nuk bëhet fjalë për biznese, por vetëm për 2 apo 3 konsumatorë që janë ankuar sot. Buzhala thotë se nuk kanë pasur më parë ankesa nga ta, por megjithatë KEDS-i do të inspektojë gjendjen dhe në bazë të konstatimit nga terreni do të procesojë tutje.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

300X220