Sot u përurua rruga që lidhë fshatrat Bablak dhe Tërrn me fshatin Luboc, jo për të parën, as për të dytën, e as për të tretën, por për të katërtën herë.

Kjo rrugë së pari u përurua më 3 maj të vitit 2019 kur edhe kishte filluar asfaltimi i saj.

Përurimi i kësaj rruge madje vazhdoi edhe në dhjetor të vitit 2020, ku u përurua përsëri.

Ndërsa vetëm sot, rruga që po asfaltohet nga fshati Bablak u përurua dy herë, një herë në ora 11:00 nga Komuna e Ferizajt, e pas faljes së drekës, në ora 13:00 u përurua edhe nga Ministria e Infrastrukturës, si bartëse e këtij projekti.

Drejtori i Infrastrukturës në Ferizaj, Arbër Bytyqi gjatë përurimit të paradrekës, tha se me këtë rrugë vuajtjeve të banorëve të këtyre tri fshatrave po u vie fundi.

“Problemet që kanë qenë sa i përket ridizajnimit të projektit, Ministria e Infrastrukturës vetëm se i ka përfunduar dhe po besoj që është projekt i mirëpritur për banorët e këtyre fshatrave dhe është bërë zgjidhja e duhur për këtë pjesë… Sa i përket insvestimit dihet që ky projekt ka qenë pjesë e Ministrisë”, thotë Bytyqi.

E kryetari i fshatit Tërrn tregoi se për asfaltimin e kësaj rruge ky fshat kishte pritur me dekada.

“Kena hjek shumë me këtë rrugë, që 30 vjet kemi qenë fshat i lënë anash sikur mos me jetu në Kosovë. Jemi marrë me rrugën. Me falenderu ministrinë që më në fund që bëri zgjidhje, aneks kontratën që për 1 vit e gjysmë nuk ka mujt me përfundu, tash e ka përfundu dhe kanë fillu punimet”, deklaroi Musliu.

Zëvendësministri i Infrastrukturës, Hysen Durmishi gjatë përurimit të pasdrekës dha arsyet e tij pse u vonuan aq shumë punimet në këtë rrugë.

“Kjo është kontratë e mëhershme. Për më shumë se një vit e gjysmë nuk kanë vazhduar punimet për shkak të një aneks kontrate. I kemi gjetur 20 projekte të bllokuara për shkaqe procedurale me krejt dokumentacionin e përfunduar dhe nuk e kanë procedu… Kemi fillu t’i zhbllokojmë një nga një të gjitha këto projekte të cilat kanë qenë pa arsye të bllokuara, një nga to edhe kjo rrugë në fshatin Tërrn”, thotë Durmishi për Tv Tema.

Me gjithë këto përurime, sot u shtrua vetëm një kilometër asfalt përgjatë kësaj rruge, ndërsa i tërë projekti pritet që të përmbyllet gjatë vitit të ardhshëm.

Të ngjashme

Të tjera