Uji i pijes në Ferizaj i sigurt për konsum

Paniku i qytetarëve të Ferizajt për helmimin e ujit në qytet po del të jetë i pabazuar.

KRU “Bifurkacioni” ka dalë me një njoftim për qytetarë se uji i pijshëm në Ferizaj është i sigurt për konsum. Kjo kompani ka informuar se uji testohet në baza ditore edhe nga IKSHPK.

Drejtori i Spitalit të Ferizajt, Jeton Zeqiri, ka konfirmuar për TV Tema se nuk ka asnjë pacient të shtrirë në këtë Spital për helmim nga uji.

Jeton Zeqiri – Drejtor i Spitalit të Ferizajt

E Zëdhënësi i Policisë së Ferizajt Kanun Veseli për TV Tema ka treguar se në fabrikën e ujit në Pleshinë gjithçka është në rregull.

“Që kur ka ndodhur rasti në Deçan janë aktitivitetet që jemi duke i ndërmarrë për monitorimin e çdo pike të ujësjellësit, nuk ka asgjë”, thotë Veseli.

Kanun Veseli – Zëdhënës i Policisë në Ferizaj

Postimi i plotë i KRU “Bifrukacioni”:

KOMUNIKATË PËR OPINIONIN E GJERË PUBLIK:

Gjatë ditës së sotme kemi vërejtur se në rrjetet sociale kanë qarkulluar informacione të pa sakta përmes së cilave është vënë në dyshim cilësia e ujit të pijshëm. Një gjë e tillë ka ngjallur shqetësim tek konsumatorët e KRU Bifurkacioni ShA, kjo gjë është vërejtur edhe nga numri i shumtë i telefonatave që kemi marrë gjatë ditës së sotme.

KRU Bifurkacioni siguron të gjithë konsumatorët se uji i prodhuar është i sigurt për konsum dhe  se i njëjti testohet përmes mostrave të mbledhura në baza ditore në laboratorin e kompanisë në fshatin Pleshinë si dhe nga Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK).

Analizat e mostrave të ujit, flasin se uji është brenda normave duke rezultuar i sigurt për konsum dhe  në përputhje me parametrat e përcaktuara sipas udhëzimit administrativ 16/2012 i cili është udhëzim i njëjtë me standardet e Bashkësisë Europiane.

Bëjmë thirrje të gjithë konsumatorëve që mos të bien pre e keqinformimeve të cilat vijnë nga burime të pa identifikuara, por të bazohen vetëm në informatat të cilat vijnë nga organet kompetente siç është KRU Bifurkacioni ShA apo  Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike të Kosovës (IKSHPK).

Ju faleminderit!

https://www.facebook.com/KruBifurkacioniShA/posts/1213423349098994